Urmărește emisiunea live
Loţiunea solară care se bea, lansată pe piaţă. Vezi efectele
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
O companie americană a lansat  loţiunea de protecţie solară potabilă. Produsul este disponibil în două variante - bronzantă şi non-bronzantă -, iar loţiunea bronzantă permite utilizatorilor să se bronzeze fiind protejaţi în acelaşi timp de razele solare. Trei lingurițe ingerate din acest produs oferă o protecţie de trei ore, informează dailymail.co.uk.

Loţiunea Harmonised H20 UV asigură un factor de protecţie de 30 şi neutralizează 97% din radiaţiile solare UVA şi UVB, potrivit companiei producătoare Osmosis Skincare din Statele Unite.

Pe site-ul companiei americane, producătorii recomandă ingerarea a 2 mililitri de loţiune, o dată la patru ore, de preferat amestecată cu 60 de mililitri de apă, cu o oră înainte de expunerea la soare. Utilizatorii trebuie să administreze altă doză după trei ore, dacă expunerea la soare se prelungeşte. Persoanele care fac sport în aer liber şi iau medicamente fotosensibilizante trebuie să folosească o protecţie suplimentară, după 30 - 40 de minute.

Această loţiune conţine molecule care vibrează la suprafaţa pielii şi neutralizează radiaţiile UVA şi UVB în proporţie de 97%, înainte ca acestea să atingă pielea.

"Produsul are un efect de reflectare a razelor ultraviolete asemănător cu acela creat de loţiunile solare pe bază de titan şi zinc, cu factor de protecţie 30, dar cu rezultate mult mai bune decât acestea, împiedicând reacţia de inflamare vizibilă şi dureroasă pe care o definim ca arsuri solare", a declarat fondatorul Osmosis Skincare, pe blogul companiei.

Citește și: Prima explozie solară din 2014. Vezi cum ne va afecta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel