Loredana, Zdob și Zdub și Skizzo Skillz-colaborarea primăverii-VIDEO
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Loredana- s-a reintalnit cu cei mai nonconformisti rockeri moldoveni -Zdob si Zdub-, dar si cu un hip hop-er nabadaios -Skizzo Skillz- pe ritmurile recreate de Shift, pentru a readuce in atentia publicului unul dintre cele mai indragite si mai vechi cantece de petrecere: "La carciuma de la drum".

Cu trei stiluri total diferite, dar cu aceeasi dorinta de a pune accent pe traditiile romanesti si a le reaminti romanilor bucuria de a fi impreuna si de a petrece cu voie buna si cantece dansante, Loredana, Zdob si Zdub si Skizzo au rescris versurile piesei cantata de multe dintre marile voci lautaresti si au adus mesajul piesei in zilele noastre.

Prin sound-ul original care imbina rock-ul cu folclorul si hip hop-ul, dar si prin mesajul foarte optimist, "La carciuma de la drum" va fi cantecul petrecerilor autentice romanesti din aceasta vara.

[citeste si]

Colaborarea dintre Loredana si Zdob si Zdub e naturala, fiind cunoscuta prietenia lor veche, legata de dragostea pentru folclor si muzica autentica. De altfel au si colaborat intr-un duet senzational in 2014 la celebrul concert al Loredanei, Reveria de la Sala Palatului, unul dintre cele patru concerte anuale, consecutive, care au deschis seria de inovatii in spectacolele autohtone si-au fost punct de inspiratie pentru toti cei care au montat spectacole acolo.

De noul text s-au ocupat Theea Miculescu, Skizzo Skillz si Stefan Lungu, aranjamentul a fost reorchestrat de Shift si David Ciente, iar piesa a fost inregistrata in studioul Zdob si Zdub.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel