Londra ANULEAZĂ festivitățile de Anul Nou. "Trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Londra ANULEAZĂ festivitățile de Anul Nou. "Trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului" / Foto: Pixabay
Londra ANULEAZĂ festivitățile de Anul Nou. "Trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului" / Foto: Pixabay
Londra anulează festivitățile de Anul Nou.

Londra nu va mai avea festivități de Anul Nou. Primarul laburist Sadiq Kha, a anunţat luni seară anularea festivităţilor prevăzute în capitala Marii Britanii de Anul Nou, în faţa creşterii drastice a cazurilor variantei extrem de contagioase Omicron, transmite Agerpres, citând AFP.

"Cu infecţiile de COVID-19 la niveluri record în oraşul nostru şi în Marea Britanie, sunt hotărât (...) să fac tot posibilul pentru a încetini răspândirea noii variante şi pentru a mă asigura că serviciile noastre (de sănătate publică) nu sunt copleşite în această iarnă", a afirmat Sadiq Khan într-un comunicat.

"Aceasta înseamnă că nu vom mai organiza sărbătoarea cu 6.500 de persoane prevăzută în Trafalgar Square în seara Anului Nou", a anunţat el. "Va fi foarte dezamăgitor pentru mulţi londonezi, dar trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului", a continuat primarul.

În schimb, "o emisiune spectaculoasă transmisă în direct" de BBC, "sărbătorind oraşul nostru şi subliniind momentele importante ale anului 2021, va fi piesa de bază a evenimentelor de Revelion la Londra", potrivit comunicatului primăriei.

VEZI ȘI: Varianta Omicron îi dă peste cap planurile Reginei Elisabeta a II-a

91.743 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore



Procedând astfel, Londra acţionează la fel ca Parisul, care a anunţat sâmbătă anularea focurilor de artificii şi a concertelor prevăzute pe Champs-Elysées, sau ca Marocul, care interzice organizarea de petreceri în locurile de primire şi a instituit interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii între orele 00.00 şi 06.00.

Potrivit autorităţilor, cel puţin 14 persoane infectate cu varianta Omicron a COVID-19 au murit până în prezent şi 129 sunt spitalizate în Marea Britanie, deja una dintre ţările cele mai afectate de pandemie din Europa, cu peste 147.000 de morţi.

Luni, ţara a înregistrat 91.743 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, lăsând britanicii divizaţi între cei îngrijoraţi cerând mai multe restricţii şi cei care spun că sunt în mod clar ostili din cauza impactului acestora asupra economiei.

Premierul britanic, Boris Johnson, a avertizat că "nu va ezita să ia măsuri mai restrictive" pentru a stopa răspândirea variantei Omicron, fără a trece la introducerea restricţiilor cerute de unii. "În acest moment, vrem ca oamenii să se concentreze pe prudenţă", a adăugat el, pledând pentru aerisire şi purtarea măştii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel