Actrița italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels/Actrița italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani
Foto: Pexels/Actrița italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani
Una dintre cele mai cunoscute şi iubite actriţe din Italia Gina Lollobrigida a decedat la vârsta de 95 de ani.

Actrița Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani. Ea a fost spitalizată la Roma timp de câteva zile. Născută în Subiaco, o municipalitate din provincia Roma, ea a fost unul dintre cei mai renumiți artiști italieni pe plan internațional. Face parte dintr-o epocă de aur a cinematografiei italiene, în care a împărțit ecranul cu alte figuri, cum ar fi Sofia Loren sau Claudia cardinale, scrie Reuters.

Luigia este numele real al Ginei. A devenit faimoasă pentru interpretările sale din filmele "La Romana" și "Salomón y la reina de Saba", care a fost filmat în Spania în 1959. În film a jucat și americanul Tyrone Power, care a murit în timpul filmărilor.

Lollobrigida şi-a dedicat întreaga viaţă cinematografiei. S-a născut într-o familie de producători de mobila, iar în urma războiului au pierdut tot ceea ce aveau. În 1944 s-a transferat la Roma, la Institutul de Belle arte. Pentru a-ţi achita studiile, ea a mers prin localuri şi a desenat caricaturi, conform Antena 3 CNN.

În perioada imediat postbelică și de-a lungul anilor 1950, dacă a existat un chip care reprezenta frumusețea italiană în ochii lumii, acesta a fost tocmai cel al Ginei Lollobrigida. Nu întâmplător Orson Welles a ales-o pentru a filma pilotul unei serii de reportaje din Europa pentru rețeaua de televiziune americană ABC, acel Portret al Ginei (1958) care dincolo de prezența destul de greoaie a regizorului-narator conținea deja o reflecție curioasă. Acel Portret al Ginei (1958) care, dincolo de prezența destul de greoaie a regizorului narator, conținea deja o reflecție curioasă asupra faptului că actrițele italiene, Lollobrigida în special, erau cele mai iubite și apreciate în străinătate decât în ​​Italia, scrie Corriere della Sera.

În 1947 s-a clasificat pe locul 3 la concursul Miss Italia

După participarea la acest concurs, ea şi-a făcut debutul într-un mic rol anonim în filmul lui Riccardo Freda, Black Eagle (1946) (ea este "fata brunetă" la petrecerea din palatul uzurpatorului Gino Cervi) și până la Hammer Bells (1949) al lui Zampa, unde ea joacă rolul unei prostituate care își încredințează economiile unui preot.

În anii 1970, numele Lollobrigida a revenit în atenţia presei cu presupusa ei căsătorie cu mult mai tânărul om de afaceri spaniol Javier Rigau și, mai recent, pentru încercarea (eșuată) a fiului ei de a o interzice. Dar sunt „căzuți” – reale sau inventate, nu contează – că nici nu contează să-ți amintești și că nu vor putea estompa în inima tuturor frumusețea mândră și luminoasă a „bersaglierei” de neuitat.

Gina a început să joace în filme la o vârstă destul de fragedă. Ultimul său rol a fost în anii 1980 - 1990, în "La Romana", pentru care a  luat şi un Glob de Aur. 

În 1996 a luat titlul de "Cavaliere de la Republica Italiana", iar în 1999 a fost numită ambasadoarea ONU.  

Astăzi, odată cu moartea îndrăgitei artiste, s-a încheiat un capitol din cinematografia italiană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel