Locuri de joacă noi. Primarul Sectorului 6: ''Singuranța copiilor este o prioritate''
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Loc de joacă Sectorul 6
Loc de joacă Sectorul 6
Lucrările de reabilitare a cinci noi locuri de joacă din Sectorul 6 au fost finalizate cu succes de administraţia locală, astfel că, în acest sfârşit de săptămână, vor fi puse la dispoziţia copiilor pentru distracţie. Noile spaţii dedicate celor mici sunt reabilitate la standarde europene şi respectă toate normele de siguranţă şi protecţie.

„Siguranţa copiilor noştri este o prioritate în amenajarea locurilor de joacă din Sectorul 6. Nu am făcut şi nu facem rabat de la calitate în tot ceea ce înseamnă dotări și amenajări. Din discuțiile cu părinţii și bunicii celor mici, reiese mulțumirea pentru lucrările efectuate în ultimii ani și sunt motivat să continui în același ritm alert. Personal fac verificări pe teren în fiecare zi și mă bucur să descopăr că locurile de joacă din Sectorul 6 au redevenit oaze de zâmbete și fericire", a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

(w670)

Noile locuri de joacă reabilitate sunt situate la următoarele adrese: Bd. Timişoara nr. 31, str. Valea Argeşului nr. 29, str. Ierbii – intersecţie cu str. Oboga, str. Preciziei nr. 18, str. Apusului nr. 93-101.

În cadrul lucrărilor de modernizare, au fost schimbate aparatele de joacă cu unele noi, adaptate diferitelor categorii de vârstă, s-a turnat în integralitate suprafață antitraumă, s-au înlocuit băncile, coşurile de gunoi şi stâlpii de iluminat.

Pardoseala elastică din cauciuc asigură protecţia copiilor la locul de joacă

„Trebuie precizat faptul că pardoseala elastică din cauciuc, turnată la locurile de joacă din Sectorul 6, asigură o permeabilitate foarte bună a apei, având și rol antiderapant, astfel că indiferent de sezon, copiii se pot bucura în voie de spaţiile nou create", a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, instituţia responsabilă de modernizarea locurilor de joacă din sector.

Conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, locurile de joacă pentru copii sunt închise pe timp de noapte, în intervalul orar 22:00-08:00.

În Sectorul 6, sunt aproximativ 120 de locuri de joacă, peste jumătate dintre acestea fiind deja modernizate complet în ultimii doi ani, iar lucrările de reabilitare pentru celelalte urmează să fie finalizate în cursul acestui an.

Vezi și: PSD - ALDE, decizie importantă. Gabriel Mutu: Toţi colegii au luat la cunoştinţă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel