Locul unde oamenii beau bere la micul dejun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
La micul dejun, unii beau cafea, alţii ceai şi alţii... bere.

Cunoscut drept „Weißwurstfrühstück”, un mic dejun tradițional cu cârnați albi, covrigi și bere, ar putea fi cea mai ”nemţească” masă a zilei. În Bavaria, o regiune a Germaniei renumită pentru petrecerea Oktoberfest, acest obicei culinar reflectă bucuria locală de a gusta viaţa, la propriu.

„Weißwurstfrühstück este mai mult decât un meniu. Este o scuză pentru o întâlnire informală când este prea târziu pentru cafea, dar prea devreme pentru prânz”, a spus Frauke Rothschuh de la biroul de turism din München, adăugând că oamenii se bucură de atmosferă și de berea.

Originile exacte ale Weißwürste – cârnați albi poșați din vițel, slănină, ceapă, pătrunjel și condimente – nu sunt clare. Cea mai populară poveste, însă, este că au fost inventați din întâmplare. În 1857, tânărul hangiu din München, Sepp Moser, a rămas fără carcasă de oaie pentru cârnații săi, așa că i-a folosit pe cei din carne de porc. Îngrijorat că s-ar putea sparge la prăjire, Moser a decis să-i gătească în apă, o tehnică ce a dat roade.

Micul dejun este consumat în statul sudic, în special în Oberbayern (Bavaria Superioară). „Este o masă pe care o asociez cu familia mea în mediul rural”, a spus pentru BBC Theresa Portenlänger, care conduce împreună cu frații ei pub-ul modern din München Xaver's . Când a fost întrebată despre ideea de a bea bere dimineața, ea a spus: „Cred că mulți oameni de aici nu prea o văd ca pe ceva alcoolic – este aproape un aliment de bază, precum pâinea!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel