Locul superb pe care nu trebuie să-l ratezi. Se poate și în România! Turismul NU trebuie oprit!
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 29 iun 2022, 11:49
WhatsApp
Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a vorbit despre situația turismului din Delta Dunării.

„Este o situație atipică față de anii trecuți, ținând cont că am ieșit și din zona pandemiei, iar românii și-au ales și alte destinații, din afara României. În al doilea rând, proximitatea noastră față de Ucraina a creat o neliniște, deși nu are nicio treabă, pentru că Insula Șerpilor este la 20 de kilometri de Chilia, Sulina. Din mentalul public este greu să scoți anumite lucruri care au dus la o diminuare destul de importantă a turismului în Delta Dunării. Din ceea ce știu, putem spune clar că există o scădere a turismului din Delta Dunării.

Eu, cu toată responsabilitatea, i-aș ruga pe toți să vină în Deltă, cu toate garanțiile că Delta este la fel ca cea de anii trecuți, în sensul liniștii și frumuseții pe care o poate oferi. Pentru mulți care au venit pentru prima dată în Delta Dunării, după spusele lor, așa ceva nu își închipuiau că poate exista. Mă refer la spațiile de cazare și de servire, de tot ceea ce ne poate oferi Delta.

Eu îi sfătuiesc să nu asculte lucrurile care se întâmplă în Ucraina, pentru că lucrurile dramatice sunt acolo, nu sunt la noi, chiar dacă suntem despărțiți doar de canalul Chilia, într-o anumită zonă.”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea.

”Breaking news” cu lucrările la faleza din Tulcea. Horia Teodorescu: Au anticipat bine, dar lucrul spectaculos va veni peste două luni

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a vorbit despre faleza din orașul omonim.

„În momentul de față, faleza este într-un stadiu avansat al execuției și această asociere de firme care lucrează la acest obiectiv a dat dovadă de înțelepciune și lucrează într-un ritm care mi-a depășit și mie așteptările. Nu s-a pus niciodată problema stagnării lucrărilor pentru negocieri de prețuri sau alte lucruri. Au lucrat într-un ritm extraordinar de bun, ceea ce se dovedește și pe teren, pentru că în momentul de față, de vreo săptămână, au început efectiv să monteze partea finală a investiției, e vorba de granitul D9, care au început să-l monteze dintr-un capăt al falezei, ceea ce înseamnă că este partea finală și lucrurile arată mult peste ceea ce noi am prognozat, iar ei și-au asumat că vor executa.

Eu spun că în toamnă sau iarnă, faleza din Tulcea, într-o proporție de 70-80%, poate fi vizitată. Vom avea luminile, vom avea balustradele, vom avea aproape tot granitul montat pentru că această asociere a avut o premoniție. Au fost foarte rapizi în decizii și o mare parte dintre materialele esențiale și le-au asigurat când au simțit că se va întâmpla ceva din punct de vedere economic. Au fost cu un pas înaintea creșterii prețurilor și asta nu le-a făcut decât bine. Ambele părți și-au adus atât expertiza, cât și disponibilitatea la o muncă susținută astfel încât acest obiectiv să se realizeze. Pot să spun un lucru, o afirmație personală: Dacă nu aveam norocul să avem doi constructori atât de buni, probabil că la momentul acesta vorbeam de probleme destul de importante la derularea acestei investiții, dar Dumnezeu mai are ochi și pentru noi, pentru tulceni, și are grijă să ne dea norocul să avem parte și de constructori de calitate“, a precizat Horia Teodorescu la DCNews.

„Rar auzim așa ceva! E aproape breaking news în România, unde apar de obicei probleme, unde se întârzie proiectele. Acum, cu războiul din Ucraina, fierul-beton a dispărut din lanțul acesta de aprovizionare. Bine, avem și o veste bună, s-a reluat producția în Târgoviște, ceea ce ar putea să-i mai ajute pe ceilalți constructori“, a spus Val Vâlcu.

„Când am spus că au făcut aprovizionarea anticipată, mă refer la fierul-beton care a intrat în piloții forați. L-au luat înainte ca prețurile să o ia razna. La fel s-a întâmplat și cu granitul. A fost o firmă care a anticipat anumite lucruri care s-au întâmplat în piața materialelor de construcții din România“, a adăugat președintele CJ Tulcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?