Data publicării:

Locul din Europa unde poșta vine cu drona

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
În această ţară Poşta vine pe calea aerului.

Grupul poştal britanic Royal Mail a lansat primul său serviciu de distribuţie cu ajutorul dronelor, în arhipelagul scoţian Orkney. Serviciul va funcționa inițial într-o perioadă de probă de trei luni, dar ar putea fi prelungit ulterior dacă totul va decurge fără probleme. Prin utilizarea dronelor, se dorește o completare a serviciului clasic de corespondență și colete, în special în zonele greu accesibile precum insulele Graemsay și Hoy, care se află în apropierea orașului Stromness, al doilea oraș ca mărime din arhipelag, potrivit royalmail.com. Acest proiect este susținut de deputatul Alistair Carmichael, care subliniază importanța menținerii acestor insule conectate prin intermediul poștei.

„Tot ce poate contribui la menţinerea serviciului universal, în special în zonele în care accesul pe insule este dificil”, merită să fie „susţinut”, a declarat într-un comunicat Alistair Carmichael, deputat din partea Orkney şi Shetland, arhipelaguri situate în largul coastelor nord-estice ale Scoţiei.

În plus, folosirea dronelor pentru corespondenţă permite evitarea problemelor cauzate de condițiile meteo nefavorabile, care pot afecta legăturile de transport maritim cu feriboturi. Royal Mail subliniază că această tehnologie va îmbunătăți siguranța angajaților și va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Skyports Drone Service, partenerul de proiect al Royal Mail, consideră că utilizarea dronelor va revoluționa serviciile poștale în zonele izolate. De asemenea, Royal Mail a efectuat teste anterioare privind utilizarea dronelor pentru livrarea corespondenței în alte regiuni din Regatul Unit. Se doreşşte ca, în viitor, modelul să fie preluat şi de alte ţări de coastă şi nu numai. 

De-a lungul timpului, mai multe companii din diferite țări au început să utilizeze dronelepentru a-şi îmbunătăți serviciile de livrare, deoarece acestea pot fi eficiente, rapide și pot ajunge în locuri greu accesibile fără incidente. Aceste tehnologii în dezvoltare deschid noi posibilități pentru industria poştei și de livrare, dar și pentru alte sectoare care se confruntă cu provocări în a ajunge în zone izolate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel