Locuitorii unei așezări din Himalaya, GEST DISPERAT: Satul ar putea cădea sub controlul Chinei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Ministry of Defence, Government of India - Facebook
Sursă foto: Ministry of Defence, Government of India - Facebook
În contextul tensiunilor de la granița indiano-chineză, locuitorii unui sat din Munții Himalaya recurg la gesturi disperate pentru a-și apăra zona de tendințele expansioniste ale Chinei.

Aproximativ 100 de săteni din localitatea Chusal, provincia Ladakh, ajută trupele indiene să se confrunte cu forțele chineze în Himalaya. Astfel, în contextul apropierii iernii, la altitudini de peste 4500 de metri, sătenii merg și sprijină cu alimente trupele indiene care staționează la graniță. Locuitorii se tem că armata indiană nu va putea ține piept tendințelor expansioniste ale trupelor chineze.

Locuitorii distribuie alimente pentru militari

Unul dintre voluntarii din Chusal, Tsering, în vârstă de 28 de ani, a declarat:  „Vrem să ajutăm armata indiană să își asigure pozițiile. Îi asigurăm cu provizii, facem mai multe ture pe zi, pentru a ne asigura că armata nu se confruntă cu probleme”.

Începând cu luna iunie, conflictul din zona Ladakh a escaladat pe fondul tensiunilor din zona de graniță. Astfel, 20 de soldați indieni și un număr necunoscut de soldați chinezi au fost uciși într-o bătălie corp la corp între cele două părți, primul conflict cu pierderi de vieți dintre cele două țări din ultimii 40 de ani, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel