Locomotiva unui tren de călători a luat foc. Pompierii au intervenit
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Un incendiu a cuprins locomotiva trenului cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.

Circa 50 de persoane care călătoreau cu un tren pe relaţia Craiova -Sibiu s-au autoevacuat joi seara, după ce un incendiu a cuprins locomotiva, un bărbat având nevoie de îngrijiri medicale pentru că s-a intoxicat cu monoxid de carbon, au transmis autorităţile din Vâlcea.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au precizat că incidentul s-a produs în gara din Băbeni, pentru stingerea focului intervenind-se cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

"Au ars componente de la compartimentul motor al locomotivei. O persoană de sex masculin a avut nevoie de îngrijiri medicale (intoxicat cu CO), a primit ajutor medical de la echipajul SMURD şi a refuzat transportul la spital. Nu au mai fost alte victime", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Vâlcea, traficul feroviar a fost reluat la circa o jumătate de oră după anunţarea evenimentului, iar călătorii au fost preluaţi de o altă garnitură.

Cel mai probabil, cauza incendiului ar fi un scurtcircuit, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel