LOCKDOWN într-un oraș cu 3,2 milioane de locuitori, după descoperirea a 35 de cazuri COVID
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 14 sep, 08:08
WhatsApp
LOCKDOWN într-un oraș cu 3,2 milioane de locuitori, după descoperirea a 35 de cazuri COVID / Foto: Pixabay
Un oraș cu 3,2 milioane de locuitori intră în lockdown după descoperirea a 35 e cazuri COVID.

Un oraş din provincia chineză Fujian a instituit restricţii antiepidemice, inclusiv închiderea activităţilor de cultură şi divertisment, suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în şcoli şi interdicţia de părăsirea a localităţii, din cauza descoperirii a 35 de cazuri de COVID-19, relatează Agerpres, citând Reuters.

VEZI ȘI: China a introdus cipuri în gulerele cămășilor copiilor, pentru a le fi monitorizată activitatea

Situaţia sanitară în oraşul Putian, care numără circa 3,2 milioane de locuitori, este serioasă şi complexă şi este foarte probabil ca alte noi cazuri să apară în comunităţi, şcoli şi fabrici, a anunţat postul public CCTV.

În total 43 de cazuri locale de COVID-19 au fost confirmate în provincia Fujian între 10 şi 12 septembrie, printre care şi cele 35 din Putian. Alte 32 de cazuri asimptomatice, pe care China nu le cuprinde în cazurile confirmate atât timp cât persoanele infectate nu prezintă manifestări clinice, precum febra, au fost descoperite în aceeaşi provincie după 10 septembrie, toate în oraşul Putian.

Pacienții, infectați  cu varianta Delta a coronavirusuluiTestele au relevat că persoanele infectate au contactat varianta Delta mai transmisibilă a coronavirusului. Primele infecţii, descoperite în urma unor testări de rutină, au fost confirmate în rândul unor studenţi şi experţii suspectează că focarul a pornit de la părintele revenit din Singapore al unuia dintre studenţi.

China, prima ţară unde a apărut coronavirusul SARS-CoV-2, a reuşit să controleze pandemia prin anchete epidemiologice riguroase şi restricţii severe, în special privind deplasările.

VEZI ȘI: Vaccin, a treia doză. Ce se întâmplă cu ea, UE și țările lumii au luat decizia

G Ad:

Ce restricții au impus autoritățile chinezeŞi acum, după descoperirea acestui focar în oraşul Putian, autorităţile au decis suspendarea activităţilor de cultură şi divertisment, au fost închise cafenelele, barurile şi sălile de fitness, programul restaurantelor a fost scurtat, cursurile în şcoli nu se mai desfăşoară cu prezenţă fizică, iar localnicii nu mai pot părăsi oraşul decât dacă prezintă un test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro