Data publicării:

Lockdown în România dacă va crește numărul cazurilor COVID? Arafat are răspunsul

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Raed Arafat / Foto gov.ro
Raed Arafat / Foto gov.ro
Raed Arafat exclude un nou lockdown în România.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a declarat, duminică seară, că nu se așteaptă la un nou lockdown în România, dacă va crește numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

Raed Arafat a spus, la Digi 24, că așteaptă să vadă cum va crește numărul cazurilor de COVID-19 și apoi incidența, pentru a vedea ce decizii se iau.

„Clar, (n.r. luăm decizii) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”, a spus Raed Arafat.

Întrebat dacă va mai fi un lockdown în România, Arafat a spus că nu asta este intenția și nu crede că se va întâmpla.

„Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a mai spus șeful DSU.

Arafat: Clar că varianta asta are un impact mai mare pe tineri și pe copii

Noua variantă a coronavirusului are un impact mai mare la tineri și copii, a spus, tot duminică seară, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, care a precizat că tineri de 30 de ani, fără alte afecțiuni, au murit, infectați cu SARS-CoV-2.

Raed Arafat a spus că varianta nouă se transmite foarte ușor, practic, după un contact de 2-3 minute este posibil ca o persoană să se infecteze.

„Va fi o diferență între valurile trecute și acest val. Acum mulți și-au asumat riscul. Înainte nu aveam armă. Acum am avut o armă și am avut luni de zile în care ne puteam apăra mult mai bine. Faptul că unii au hotărât să nu se protejeze este alegerea lor, dar este și un risc asumat”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a insistat că singura „armă” în fața COVID-ului este vaccinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel