Data publicării:

Localnicii au filmat atacul cu drone de la graniţa României: "Pregătiţi-vă să bubuie"! Val Vâlcu, întrebare-cheie: Dacă e teroare de ce nu se ascund?

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Jurnalistu Val Vâlcu vine cu o întrebare-cheie, după ce românii au filmat atacul cu drone de la graniţa țării noastre.

Oamenii care locuiesc în zonele aflate în proximitatea atacurilor Rusiei asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei au filmat atacurile și spun că se tem pentru viețile lor.

"Dă deasupra satului ești nebun? Uite, uite cum se vede! Drona, se aude drona pregătiţi-vă de bubuială", se aude pe o filmare a unui localnic cate a surprins un atac cu drone la granița României. 

"Ultimul atac a fost duminică spre luni.  Una dintre cele cinci care au fost aici în port mi-a zguduit foarte tare casa și patul. Nu știu acuma dacă a căzut pe teritoriul nostru sau pe teritoriul lor. Am auzit şi dronele, dar şi antiaeriene le care treceau în ele. De la geam se putea vedea luminițele roze de acuma știm că este al treilea atac. Ne-am învățat. Ne este teamă", mai spune o femeie.

"Este spaimă, nu se știe ce se întâmplă, cum e să vă treziți cu bombardamentul aici. La ora 02:00 să se trezești și să te scoale zgâlțâindu-se casa. Adică trepidează și casa și geamurile", mai spune un localnic. 

Val Vâlcu: Dacă e teroare de ce nu se ascund și stau și fac selfie-uri?

Jurnalistul Val Vâlcu, prezent în platoul Antena 3 CNN, a intervenit și a spus că românii care locuiesc la granița cu Ucraina ar trebui să fie mai precauți atunci când văd că au loc atacuri rusești în țara vecină.

"Dacă e teroare de ce nu se ascund și stau și fac selfie-uri? Ar trebui să se protejeze și să fie învățate aceste reguli de apărare locală. La 5 dimineața dacă are mobilul și filmează se poate ascunde sub masă măcar să nu îi cadă în cap că aceste drone... se trage cu mitraliera, să nu vă gândiți... și nimerește vreun glonte din focul ăla. Dacă ești teorizat să stai pitit lângă butoiul cu vin din pivniță", a spus Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel