Data actualizării:
Data publicării:

Localitatea din România unde s-au anulat alegerile. BEC a stabilit o nouă dată de vot

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Biroul Electoral Central (BEC) a anulat, marţi, alegerile pentru funcţia de primar într-o localitate din România.

Este vorba despre comuna Costineşti. Mai mult, Biroul Electoral Central a hotărât repetarea scrutinului pe data de 7 iulie.

Practic, BEC a admis cererea de anulare a alegerilor pentru funcţia de primar, care a fost înaintată de Partidul Social Democrat - filiala Constanţa.

"Anulează alegerile pentru funcţia de primar din Circumscripţia electorală numărul 29 comuna Costineşti, judeţul Constanţa, desfăşurate în data de 9 iunie 2024. Dispune repetarea la data de 7 iulie 2024 a scrutinului pentru funcţia de primar al comunei Costineşti, judeţul Constanţa", conform hotărârii BEC.

Numărarea voturilor alegătorilor a fost repetată de 6 ori


Numărarea voturilor alegătorilor a fost repetată de 6 ori la Costinești. Într-un final a fost desemnat câştigător pentru funcţia de primar candidatul din partea PNL, aflat la un singur vot distanță de candidatului PSD.

După ce iniţial a fost respinsă cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 29 Costineşti, formulată de PSD - filiala Constanţa, BEC a decis reanalizarea situației.

Într-o adresă înaintată de Biroul Electoral de Circumscripţie Costineşti către BEC, au fost arătate, pe baza documentelor justificative, mai multe nereguli. Printre acestea se numără și faptul că două persoane, dintre care una cetăţean ucrainean, au votat, dar fără a avea acest drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel