Localitate băgată GREŞIT în carantină. Datele, raportate eronat de DSP
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
O localitate din judeţul Dâmboviţa a fost băgată eronat în carantină, după ce DSP a încurcat cifrele. 

Prefectura Dâmbovița acuză DSP că a furnizat CJSU date eronate privind incidența cazurilor de Covid din comuna Vârfuri, pe baza căreia Comitetul a impus restricții în localitate. „Erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile”, consideră Prefectura.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Dâmbovița, cazurile aferente localității Vișinești au fost raportate comunei Vârfuri.

„Ieri, pe baza datelor eronate furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a adoptat Hotărârea nr. 64 prin care se constata o rată cumulată a incidenței cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72/1.000 locuitori. Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spațiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmbovița prin care această instituție să-și asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmbovița din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localității Vișinești au fost raportate localității Vârfuri, iar în fapt pe raza localității Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19”, se arată în comunicat, conform Mediafax. 

Decizia, REVOCATĂ

Potrivit Prefecturii, decizia CJSU prin care au fost instituite restricții în comuna Vârfuri va fi revocată.

„Atât Instituția Prefectului – județul Dâmbovița, cât și C.J.S.U. Dâmbovița sunt instituții care, în gestionarea măsurilor de creștere a capacității de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19, își bazează deciziile pe datele furnizate de către D.S.P. Dâmbovița, iar erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile. Astăzi (marți-n.r.) în ședința C.J.S.U. când va fi analizată noua incidență a cazurilor, Hotărârea nr. 64 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița va fi revocată și avem speranța că, pe viitor, nu vom mai fi martorii unor asemenea situații”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel