Liviu Marian Pop, secretarul FSLI, propus ministru delegat pentru dialogul social
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Liviu Marian Pop, propus ministru delegat pentru dialog social, în cadrul Ministerului Muncii, este secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Maramureș și, totodată, președinte SLI Maramureș, potrivit emaramures.ro.

Este absolvent al Universităţii Babeş - Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Matematică şi Informatică, potrivit NewsIn.

În prezent este profesor de matematică la Colegiul Tehnic „Anghel Salygny” , Baia Mare, Maramureş. Are 38 de ani.

Potrivit sursei citate, Liviu Marian Pop a declarat că propunerea a primit-o duminică, 29 aprilie, iar decizia a luat-o în urma unui referendum printre colegii săi de sindicat.

El a mai spus că propunerea a primit-o de la Victor Ponta. "Am discutat la Federatie (n.r. - Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant) si am pus trei conditii. Una a fost aceea de a nu fi inregimentat politic, a doua de a se rediscuta legea dialogului social si prevederile contractului colectiv de munca, iar cea de a treia de a se reveni, in sistemul bugetar, la salariile din 2010".

În cazul investirii noului guvern, Liviu Marian Pop a declarat că se va autosuspenda din toate funcțiile deținute în structura sindicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel