Liviu Dragnea, vicepremier în Guvernul Ponta II
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dragnea
dragnea

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, născut la 28 octombrie 1962, în comuna Gratia, județul Teleorman, va fi unul dintre cei trei vicepremieri ai Cabinetului Ponta II, care va deține şi portofoliul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale. 

Absolvent al Facultății de Transporturi - secţia autovehicule rutiere a Institutului Politehnic Bucureşti, promoția1981-1987, și al unui curs de specializare la Şcoala de Înalte Studii Administrative din Roma în iulie 1997, Liviu Dragnea a fast între octombrie 1995 şi martie 1996 vicepreşedinte al PD – filiala Turnu Măgurele şi al Organizaţiei judeţene Teleorman. După ce în perioada 2 iunie-23 decembrie 1996 a fost consilier local al municipiului Turnu Măgurele, Liviu Dragnea a ocupat postul de prefect al județului Teleorman din 23 decembrie 1996 până în anul 2000. Începând cu 17 iunie 2000, a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

În același an, după alegerile din 2000, Liviu Dragnea părăsește Partidul Democrat și se înscrie în Partidul Social Democrat, pentru ca la finalul alegerilor din 2004, social-democratul să își păstreze funcția de președinte la Consiliului Județean. În 2005, acesta devine vicepreședinte al PSD, iar la scrutinul din 2008 a fost reales pentru a treia oară în fruntea CJ. La 7 iulie 2008, Liviu Dragnea a fost numit coordonator al filialei Giurgiu a PSD, iar la 11 iulie a fost desemnat la Consiliul Naţional Comun al PSD şi PC pentru a se ocupa de prezentarea ofertei electorale pe probleme de reformă, administraţie şi descentralizare.

La 18 decembrie a fost ales de Comitetului Executiv Naţional al PSD în funcţia de coordonator al grupului de miniştri social-democraţi din Guvernul Boc, cu rolul de a păstra legătura de la nivelul conducerii partidului cu echipa de miniştri ai PSD. Din 20 ianuarie 2009, a devenit ministru al administrației și internelor, în locul lui Gabriel Oprea, funcție din care a demisionat la 3 februarie 2009, motivând fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009, care nu i-ar fi permis atingerea țintelor asumate de el la preluarea mandatului - de descentralizare a administrației publice și de creștere a siguranței cetățenilor.

Declarație de avere

În ultima declaraţie de avere depusă, Liviu Dragnea susţine că are trei terenuri în Buşteni, Turnu Măgurele şi Alexandria, ultimul cu o suprafaţă de 4 mii de metri pătraţi. Dragnea deține un apartament în Turnu Măgurele şi o casă în construcţie la Alexandria. Ca bunuri mobile, deputatul ales PSD a declarat o autoutilitară Dacia Logan și un autoturism Skoda Superb. Dragnea deține și trei conturi în bănci, deschise în 2001, 2003 și 2009, din care unul în valoare de 13.667 de dolari.

În calitate de președinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea a declarat un venit net în 2011 de 47760 de lei.

Vezi aici declarația de avere a lui Liviu Dragnea 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel