Liviu Dragnea rămâne la închisoare. Bogdan Chirieac: Decizia a fost luată în altă parte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Pixabay/ Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Bogdan Chirieac: Decizia s-a luat în altă parte
foto Pixabay/ Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Bogdan Chirieac: Decizia s-a luat în altă parte
Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Decizia a fost luată de Tribunalul București la fix doi ani de la condamnare. Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că decizia a fost luată în altă parte și comunicată de judecători. 

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, rămâne în închisoare. Următoarea cerere de eliberare condiționată va putea fi depusă după 27 august 2021. 

”În opinia mea, Liviu Dragnea este ultimul deținut politic din România. Decizia de eliberare a sa va fi una politică, nu juridică” este de părere Bogdan Chirieac, după ce Tribunalul București a respins eliberarea condiționată a fostului lider PSD. ”Nu poți să iei 3 ani și jumătate de pușcărie pentru două femei care lucrau la manutanță și erau de la prefectură” argumentează analistul politic, în intervenția la Antena 3, amintind și că prejudiciul a fost achitat în acest dosar. 

Bogdan Chirieac a completat că ”Liviu Dragnea avea toate atuurile pentru a fi eliberat condiționat”, adăugând că ”iată că un complet pe care ni-l doream independent, în opinia mea, a judecat după alte criterii, probabil s-a luat decizia după alte criterii și a hotărât ca Liviu Dragnea să rămână în pușcărie. Atenție! Liviu Dragnea nu este condamnat pentru viol, pentru tâlhărie, pentru crimă, nici măcar pentru corupție în acest dosar. Sunt lucruri care se văd la fiecare colț al patriei: două femei plătite de președinția Consiliului Județean, care lucrau pentru PSD, ceea ce se comite de către majoritatea partidelor din România, ca să știm despre ce vorbim. Lipitorii de afișe primesc slujbe la stat, că unde e mai bine decât la stat”. 

”Decizia a fost luată în altă parte și ne-a fost comunicată de un complet de judecată, din mare nefericire pentru această țară” a fost concluzia analistului politic Bogdan Chirieac cu privire la decizia de azi.

Procurorii au susținut, miercuri, în instanță, că Liviu Dragnea nu a dat dovadă de îndreptare în timpul detenției, acuzând că n-a participat în mod susținut la programele educaționale când starea de sănătate i-a permis, dar și că nu a reușit să creeze convingerea că pedeapsa și-a atins scopul. În plus, a fost invocat și interviul acordat pentru Realitatea TV, din penitenciar, pentru care a fost și sancționat. Întrebat de un magistrat dacă a înțeles de ce a fost condamnat, Liviu Dragnea a răspuns că da, a înțeles, acum știe foarte bine pentru ce a fost condamnat. ”Și eu sunt curios să-i aflu punctul de vedere, ca să aflăm și noi de ce a fost condamnat” a afirmat Bogdan Chirieac, care a avut o replică pentru argumentele procurorului: ”Hai să fim serioși!”. 

”În locul lui Liviu Dragnea, eu n-aș mai face cerere să fiu eliberat condiționat, pentru că nu instanța hotărăște” a conchis Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel