Liviu Dragnea: Parlamentarii coaliţiei nu vor vota la moţiunea de cenzură a PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, că parlamentarii coaliției de guvernare vor fi prezenţi, marţi, la plenul comun în care se va dezbate moţiunea de cenzură a PNL, pentru a asigura cvorumul, dar nu vor vota moţiunea "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta".

"Mâine vom fi prezenţi pentru a asigura cvorumul în sală, dar n-o să votăm moţiunea de cenzură. Probabil că nu vor veni toți parlamentarii nici de la PSD, nici de la UNPR, nici de la ALDE. Este important să asigurăm cvorumul pentru a se finaliza procedura, dar cei care vom fi în sală nu vom vota. (...) Obiectivul nostru este ca moţiunea să cadă", a declarat Liviu Dragnea, citează România TV.

Citește și: Daniel Savu: Senatorii PSD votează la moțiunea de cenzură. Bogdan Chirieac: Informație de primă mărime

Liderul interimar al PSD a oferit și o replică acidă pentru co-președinta PNL, Alina Gorghiu, care îi cerea să aleagă între binele public și egoismul politic de a rămâne la putere.

"Eu am ales de mult binele public, de foarte mulți ani. Poate a fost plecat din țară și nu știe. Binele public înseamnă să ai o guvernare stabilă, nu să alegi o alternativa așa cețoasă, de fapt o lipsă de alternativă. Nimeni nu ne spune ce s-ar întâmpla după ce ar trece moțiunea de cenzură. Ei spun doar atât: «Dați guvernul jos și mai vedem!». Ori nu poți să apeși pe butonul de pauză în ceea ce privește funcționarea României. (...) 

 În rest, așa cum am spus, nu voi răspunde la aceste provocări, nu voi răspunde la scandal cu scandal, decât cu simple constatări. Am constatat și în limbajul dumneaei și în limbajul d-lui vejnic prim-ministru Predoiu foarte multă educație, foarte multă pregătire politică, foarte mult europenism, adică un limbaj care face cinste unui parlamentar și unor lideri politici într-un țară europeană. Atât şi nimic mai mult", a mai spus Liviu Dragnea.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel