Urmărește emisiunea live
LIVIU DRAGNEA, DOSAR REFERENDUM: Care sunt cele trei mize în Procesul Referendumului, potrivit lui Codrin Ștefănescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, este așteptat miercuri în fața instanței de judecată, în Dosarul Referendumului. Într-un interviu acordat pentru DCNews , Codrin Ștefănescu a explicat care ar fi cele trei mize ale procesului în care este implicat Liviu Dragnea și cum se poziționează PSD în raport cu vicepremierul.

DCNews: Cum credeți că se va termina acest proces?

Codrin Ștefănescu: Eu cred că ar trebui să se termine cu achitarea tuturor celor care au fost chemați în acest proces, pentru că e o aberație pe fond. Este aberant de la început și până la sfârșit.

DCNews: Care credeți că este miza acestui proces?

C.Ș.: Acest proces are triplu rol:

- în primul rând, trebuie să îl intimideze pe Dragnea, că a avut "neobrăzarea"" și "tupeul" și curajul, în același timp, să coordoneze campania la referendum pentru demiterea lui Băsescu. Ori Băsescu nu poate să uite și nu a uitat adversarii politici care au luptat fățiș împotriva lui. Și s-a dovedit că de-a lungul timpului le-a plătit cu vârf și îndesat, prin sistemul politic pe care l-a avut la îndemână și sistemul instituțional pe care l-a avut la îndemână. Dragnea va coordona și acum campania electorală. El este directorul general de campanie.

- intimidarea celor din teritoriu, la maniera în care oamenii normali se gândesc de zece ori înainte de a fi înregistrați în secțiile de votare. Toate partidele trebuie să înregistreze oameni în secțiile de votare, pentru desfășurarea procesului de vot normal - cei care fac parte din comisii. Nu mai vor oamenii nici măcar să fie observatori în secții, în condițiile în care se fac astfel de presiuni.

- este un avertisment dat tuturor adversarilor, ca să știe de la început, în momentul în care te apuci să lupți împotriva lui Traian Băsescu și a camarilei sale te poți aștepta la orice. 

Vezi și: Liviu Dragnea, chemat în instanță

DCNews: I-ar putea afecta acest proces lui Liviu Dragnea cariera politică pe viitor?

C.Ș.: Suferă și acum Dragnea pentru procesul ăsta, pentru că este chemat și interogat și sunt chemați mii de oameni din toatele județele țării, într-un proces fără rost. Normal că-l afectează, și psihic și în toate felurile. Și nu e confortabil absolut deloc.

(...) În momentul în care a început acest proces, toți colegii din partid au anunțat că sunt dispuși să depună autodenunț în acest dosar, inclusiv Victor Ponta. 

Fenechiu, precedentul periculos

"În 2012, la nivelul USL erau doi directori care au coordonat campania pentru referendum. Din partea PNL - Relu Fenechiu, care a primit 5 ani de închisoare pentru un dosar care era vechi și prăfuit și ridică semne de întrebare și printre PNL-iști. Iar Liviu Dragnea a fost direct chemat în acest dosar al Referendumului", spune Codrin Ștefănescu.

DCNews: Precedentul dlui Fenechiu nu e prea încurajator pentru dl Dragnea ...

C.Ș.: Lui Fenechiu i-au găsit altceva mult mai vechi, lui Dragnea i-au făcut Dosarul Referendumului, care a fost criticat și de presa internațională și au fost voci care și-au exprimat surprinderea pentru un astfel de dosar într-o țară democratică și membră UE. 

(...) Noi toți cei din PSD ne așteptăm ca decizia finală să fie achitarea tuturor, cu Dragnea în frunte, pentru că nu au făcut nimic altceva decât să aplice legile democrației de după decembrie '89. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel