Data actualizării:
Data publicării:

Liviu Dragnea, copiat de Vlad Voiculescu. S-a întors roata: Mișcarea zilei / foto în articol

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
INQUAM
INQUAM
Imaginea de astăzi cu Vlad Voiculescu la DNA, „înarmat” cu o mapă cu documente, i-a adus aminte lui Bogdan Matei, senator PSD, de Liviu Dragnea, pe vremea când venise în Parlament cu valize cu gogoși.

Vlad Voiculescu a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă că a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19, în care prejudiciul ar fi de peste 1 miliard de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, vineri, că fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, şi complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID.

2. INQUAM... (instant_voiculescu_dna_003_inquam_photos_octav_ganea_74501600.jpg)

„Uitându-mă la imaginile pe care le-ați prezentat cu Voiculescu la DNA, am un mesaj pentru USR: Faza de astăzi îmi amintește de Liviu Dragnea cu valizele. S-a întors roata. Sper să fie aceeași decizie: fără penali în funcții publice”, a zis Bogdan Matei la Antena 3 CNN, în emisiunea jurnalistei Cătălinei Porumbel.

3. Inquam Pho... (id99847_inquam_photos_octav_ganea_99391500.jpg)

Amintim că, în 2018, Liviu Dragnea s-a prezentat la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD cu două valize în care, după cum spunea el, erau „gogoşi de la Rise Project, precum şi „documente care încă nu au ajuns la DNA.

„Am întârziat puţin, pentru că am venit cu două valize. Prima este cu gogoşi de la Rise Project, sunt aici, proaspete, le lăsăm aici. A doua valiză, după cum probabil ştiţi sunt din Teleorman, şi ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA", spunea Liviu Dragnea la Parlament, înainte de CExN al PSD.

Fiind întrebat ce are de spus despre valiza intrată în posesia jurnaliştilor de la Rise Project cu documente despre firma Tel Drum şi fotografii care ar avea legătură cu el, preşedintele PSD a replicat: „Este o gogoaşă nu are nicio legătură cu mine, nu mă interesează ce-i acolo, habar nu am ce e în acea valiză, dacă e valiză, dacă nu e valiză, cine le-a dat, de ce le-a dat".

4. Inquam Pho... (dragnea-gogosi_inquam_photos_octav_ganea_60119100.jpg)


Referitor la legăturile sale cu firma Tel Drum, a replicat: „Nu vă interesează valizele acestea. Nu vă interesează golăniile făcute de unii procurori cu preşedintele României".

Preşedintele PSD a mai apreciat că valiza cu documente aparţinând Tel Drum „e o prostie, o disperare".

În ce priveşte faptul că în valiza de la Rise Project se află şi o fotografie cu el, Dragnea a replicat că există mii de poze în care se află alături de cetăţeni români.

„S-ar putea să apară mii de valize cu pozele mele", a adăugat Dragnea la acel moment.

5. Inquam Pho... (dragnea-valiza_49111300.jpg)


Platforma Rise Project anunța, în 2018, că a intrat în posesia unei valize „cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum" la care procurorii DNA n-au avut acces. Potrivit sursei citate, valiza ar fi fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui, scria presa vremii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel