Liviu Dragnea, acuzații la ÎCCJ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Președintele PSD, Liviu Dragnea, acuză Înalta Curte de Casație și Justiție de ''exces de putere''.

Liviu Dragnea cere suspendarea în parte a deciziei Colegiului de Conducere a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care s-a hotărât cum vor fi completele de 5 judecători, anunță Antena 3.

Liderul PSD acuză că este vorba despre un act administrativ "nelegal emis cu exces de putere".

Potrivit informațiilor difuzate la Antena 3 Dragnea solicită:

"1. Anularea în parte a hotărârii de Colegiu 89/4 din septembrie numai în ceea ce priveşte dispoziţiile normative cuprinse în litera D a acesteia deoarece este un act administrativ nelegal emis cu exces de putere

2. Obligarea pârâtelor să adopte o Hotărâre de Colegiu cu respectarea prevederilor art. 19 alin 2(1) şi art 32 din legea 304/2004 privind organizarea judiciară, modificată prin legea 207/2018, în privinţa compunerii completde judecată de 5 judecători în materie penală, în acord cu dispoziţiile legale şi limitele de competenţă stabilită prin Constituţie.

3. Până la soluţionarea cererii de anulare, suspendarea în parte a actului administrativ.

4. Sesizarea CCR cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor articolului 32 alin 1 din legea 304/2004, în măsura în care acestea se interpretează în sensul că obligaţia preşedintelui ÎCCJ şi a Colegiului de conducere de a stabili numărul şi compunerea completelor de judecată este în toate cazurile la începutul fiecărui an chiar şi atunci când intervine o modificare legislativă cu aplicare imediată, iar evenimentul legistlativ este plasat temporal pe parcursul anului, nu la începutul sau sfârşitul acestuia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel