Liviu Dragnea, condamnare cu executare. Toni Neacșu: Există căi extraordinare de atac
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
În direct la Antena 3, Toni Neacșu, avocat în procesul lui Liviu Dragnea, a făcut precizări cu privire la condamnarea pe care a primit-o liderul Partidului Social Democrat. 

”Avem o condamnare pentru abuz în serviciu săvârșit de șefii instituției, Floarea Alesu, dacă ați urmărit cu atenție și la dumneaei a rămas aceași soluție ca la fond. Urmează să vedem care sunt motivările. Eu constat că în mare parte soluția este similară cu opinia minoritară a domnului judecător Ștefan Pistol de la fond, opinia aceea separată. (...) E adevărat că noi avocații am adus foarte multe argumente pentru achitare de abuz în serviciu pe diferite considerente”, a precizat Toni Neacșu, avocat în proces, în direct la Antena 3. 

Întrebat dacă ar putea fi atacată această decizie a instanței, avocatul a răspuns: 

”Sigur că există căi extraordinare de atac, în măsura în care se vor găsi motive. Vor fi invocate cauzele prevăzute de codul de procedură penală, dacă vă gândiți la eventuala soluție de admitere a Curții Constituționale pe acest conflict juridic de natură constituțională, tot problemă a completelor, aceea din păcate nu poate să mai aibă niciun efect direct asupra acestei hotărâri. Deci chiar dacă se va admite de Curtea Constituțională nu va exista posibilitatea unei căi extraordinare de atac pentru a desființa această hotărâre. Eventual o cale dinasta foarte întârziată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar nu cred că mai satisface pe nimeni”, a mai precizat avocatul Toni Neacșu. 

Decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru Liviu Dragnea. Sentința în dosarul angajărilor fictive este de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Vezi și: Decizie definitiva ICCJ pentru Liviu Dragnea. Sentinta in dosarul angajarilor fictive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel