Liviu Chesnoiu, despre femeia ucisă și aruncată în câmp: Când te duci de mai multe ori la un om cu probleme psihice e ca și cum ți-ai căuta moartea
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
Liviu Chesnoiu, expert criminalist, a vorbit despre valul de violențe, crime și agresiuni, cu care ne confruntăm în ultima vreme.

Liviu Chesnoiu, expert criminalist, a intervenit la un post de televiziune unde a discutat despre valul de crime și agresiuni cu care ne confruntăm în ultima perioadă, cele mai recente și cu impact asupra opiniei publice fiind uciderea unei femei, care a fost tranșată și aruncată pe marginea autostrăzii A1, respectiv înjunghierea unei minore din Giurgiu, din motive de gelozie, de iubitul care era cu mulți ani mai mare.

”După părerea mea de colonel psiholog, am lucrat în multe cazuri de genul acesta și aș putea să vin cu o părere, cu o concluzie. Nu din cărți, din filme, ci din cariera mea.

Toate aceste cazuri evident că au ceva în comun, această violență. În cazul acelui tânăr de 20 de ani și minora (n.r. 13 ani), păi, diferența este mai mare de cinci ani, că se tot dădea în spațiul public așa, un fel de anunț important legat de relațiile cu minorii și diferența mai mare de 5 ani, cred că nu înțelegeau ei despre ce este vorba.

Păi cum lași o astfel de minoră să umble cu un tânăr mai mare decât ea? Acolo a fost și corupere de minori. Când vezi că omul acesta nu are toate țiglele pe casă, iei măsuri. 

Așa e și în cazul acesta care a bulversat opinia publică, cu această femeie amărâtă, că vă dați seama, dacă este să o luăm așa, nu ajunge nimeni în astfel de situație”, a declarat psihologul criminalist Liviu Chesnoiu la Realitatea Plus.

Chesnoiu: Genul acesta trăiește foarte periculos

Întrebat cum a gestionat Poliția situația femeii din București, ucisă și aruncată în câmp, pe marginea autostrăzii A1 București - Pitești, dispărută de acasă în urmă cu o lună și găsită săptămâna trecută, întâmplător, Chesnoiu afirmat că ”întotdeauna o reclamație de dispariție este luată în seamă. Se fac niște cercetări, se ajunge la o concluzie, se mai așteaptă, poate revine. 

Vedeți, nu era o femeie obișnuită, iar cazul să fie alarmant. Nu spun că această femeie nu trebuia apărată, dar genul acesta trăiește foarte periculos. Când te duci la un om cu astfel de probleme psihice, te duci o dată, te lămurești. Păi te duci de mai multe ori, e ca și când ți-ai căuta moartea, ceva de genul acesta.

Iar într-o situație de genul acesta nu te duci acolo cu un om dificil. Dar vedeți, omul acesta... Sunt foarte multe coincidențe aici, și soția, și fosta iubită, tot așa, dispărută într-un mod ciudat, parcă este un fel de caz Caracal 2. Au lucrat foarte bine polițiștii, criminaliștii și procurorii criminaliști”, a mai spus Chesnoiu.

Totodată, criminalistul a punctat faptul că dacă nu ar fi fost găsit corpul femeii, probabil ar mai fi durat mult până să se ajungă la cel suspectat de uciderea tinerei.

”S-a dat alarma că a dispărut cineva. Poate că Inteligența Artificială o să ne ajute în viitor să gestionăm, să punem cap la cap să nu se mai întâmple așa ceva și să nu rezolvăm post-factum astfel de cazuri.

Vedeți dvs, trebuie să avem proceduri. Japonezii, cu avionul acela care a avut probleme, în 90 de secunde, pentru că aveau proceduri și exercițiu au salvat aproape 400 de oameni. Noi în spitalul acela, nu știu câți oameni trebuie să mai moară ca să ne spună nouă o asistentă că este ceva în neregulă, că nu există proceduri”, a mai spus Liviu Chesnoiu.

Citește și: Ce au găsit criminaliștii acasă la presupusul ucigaș al Mirelei, femeia găsită moartă pe un câmp de lângă A1. Profilerul din cazul Caracal, implicat în anchetă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel