Livia Stanciu, despre prescripția în dosarul Voiculescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Livia Stanciu
Livia Stanciu
Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Doina Stanciu, spune că apropierea termenului de prescripție a faptelor dintr-un dosar înseamnă o inactivitate a organelor judiciare.

Șefa Înaltei Curți a fost întrebată, miercuri, de jurnaliștii aflați la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, ce părere are despre declarațiile procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, care a cerut o sentință în dosarul lui Dan Voiculescu, a cărui termen de prescripție intervine în toamnă.

"În orice cauză, și o știu foarte bine și colegii judecători și niciunul dintre colegii judecători nu ar putea aprecia că sunt exercitate presiuni asupra lor, faptul că trebuie, într-adevăr, cauzele să fie soluționate cu celeritate. Atenție! Nu în dauna calității și nu în dauna respectării drepturilor procesuale ale tuturor părților din dosar. Împrejurarea că într-o cauză sau alta s-ar apropia termenul de prescripție a răspunderii penale - care știm ce îneamnă de fapt, dacă e să facem o traducere pentru oamenii de rând, a incidenței instituției prescripției - aceasta înseamnă practic o inactivitate a organelor judiciare, indiferent că vorbim poliție, parchet, completuri de judecată și care atrage în final această soluție de prescripție a răspunderii penale", a declarat Livia Stanciu. 

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat că în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare ar trebui să se dea o hotărâre, indiferent care va fi aceea, înainte de prescripția faptelor, care va avea loc în decembrie anul acesta.

Dosarul ICA: Kovesi vrea sentință înainte de prescripție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel