LIVE TEXT + VIDEO - Primele doze de vaccin anti COVID-19 au ajuns în România. Raed Arafat şi Valeriu Gheorghiţă, principalele declaraţii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 ajung astăzi în România. 

Update: Dr. Valeriu Gheorghiţă a anunţat că este nevoie de o imunizare a cel puţin 60 la sută din populaţie, pentru ca vaccinul să aibă succes. 

Update: Următoarele vaccinuri vor ajunge în România pe 28 decembrie 2020, a anunţat Valeriu Gheorghiţă. Acesta a spus şi că săptămânal vor veni aproximativ 150.000 de doze de vaccin în România. 

Update: Raed Arafat a făcut apel la sceptici să se vaccineze, arătând că acelaşi vaccin este folosit în toate ţările membre UE. 

Update: Medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că s-a stabilit cine va fi prima persoană vaccinată anti COVID-19, dar că numele acesteia va fi public abia duminică. 

Update: Iată principalele declaraţii ale lui Raed Arafat şi Valeriu Gheorghiţă despre dozele de vaccin. 

Raed Arafat: E un moment istoric. Lumea a găsit o soluţie, începem să o aplicăm. UE a reuşit să nu dezamăgească cetăţenii. A fost un efort imens. Este o speranţă, este lumina de la capătul tunelului. Dar atenţie,  nu înseamnă că s-a rezolvat şi că uităm de măsurile obligatorii. 

Valeriu Gheorghiţă: Este o onoare pentru mine, astăzi, să mă aflu aici în calitate de coordonator al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Este ziua în care primim prima tranşă de vaccinuri, este o tranşă simbolică de 10.000 de doze, care va ajunge în cursul dimineţii de 27 decembrie în Institutul Cantacuzino. Ulterior, este alocată personalului medico sanitar din primele 10 unităţi medicale din linia 1. 

Suntem obligaţi şi motivaţi să asigurăm o demarare a campaniei de vaccinare în condiţii cât se poate de sigure, împreună cu grupul de experţi pe care îl coordonez. Toate activităţile sunt perfect sincronizate cu ce se întâmplă în restul UE. 

Printr-un efort internaţional, printr-o colaborare între statele lumii, suntem martorii unui progres medical prin care un vaccin a dovedit că îndeplineşte toate standardele de siguranţă, de calitate şi de eficacitate şi că putem declara începerea campaniei de vaccinare. 

Mai fac o precizare. Încă ne aflăm în pandemie, încă sunt mii de persoane confirmate zilnic, avem un număr mare în secţiile de ATI. Este extrem de important să respectăm măsurile de prevenţie. Pentru noi, pentru binele nostru, pentru binele comunităţii şi pentru a asigura protecţia fiecărui cetăţean. 

Update: Vaccinul de 3,5 tone cu cele 10.000 de doze de vaccin este în vama Nădlac. Urmează să treacă de filtru şi să intre în România. 

Acestea intră în ţară prin vama Nădlac şi, până duminică, 27 decembrie, când va începe distribuirea lor, vor fi stocate la Institutul Cantacuzino. 

Medicii de la Institutul Matei Balş vor fi primii vaccinaţi, duminică, în jurul orei 9:00. 

Rămâneţi pe DC NEWS pentru imagini video de la intrarea dozelor în ţară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel