LIVE TEXT & VIDEO. Moțiunea USR PLUS - AUR, blocată a patra oară / Nu a fost cvorum
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ludovic Orban / Foto: Captură video
Ludovic Orban / Foto: Captură video
Moțiunea de cenzură USR PLUS - AUR împotriva premierului Florin Cîțu a fost blocată a patra oară.

LIVE TEXT.

- Ionuț Moșteanu (USR-PLUS) a spus, în Parlament, că 'în momentul ăsta, moțiunea nu poate fi citită. Nu poate ajunge la vot în plen. Florin Cîțu se agață cu dinții de scaunul de la Palatul Victoria.' Moșteanu consideră că 'de astăzi și până vineri putem avea un nou Guvern' dacă Florin Cîțu 'face un pas în spate'.

- 'Astăzi, voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură. Am primit toate semnăturile în original. Nu există nicio cerere de retragere a semnăturii.', a adăugat Orban. 

- Ludovic Orban a declarat că blocarea moțiunii este contrară Constituției. 

- Moțiunea de cenzură a fost blocată a patra oară. Nu a fost cvorum în ședința Birourilor Permanente Reunite. PSD și PNL au lipsit de la BPR. Ludovic Orban a fost singurul liberal prezent. 

- Potrivit celor spuse de George Simion, au fost prezenți doar 9 din cei 26 de membri ai Birourilor Permanente.

'Doar 9 din cei 26 de membri ai Birourile permanente Reunite, cinci de la camera deputaților și patru de la Senat. A lipsit PSD și PNL în integralitate, mai puțin domnul Orban. Ceilalți țin cu domnul Cîțu și încearcă să blocheze moțiunea de cenzură. Nu este posibil așa ceva, deja a patra ședință în care domnii de la PSD lipsesc. În momentul ăsta se va trimite moțiunea mai departe către Guvern și se va întruni plenul Parlmentului pentru a se vota moțiunea', a declarat George Simion.

- George Simion a spus că este 'un precedent periculos.' Social-democrații nu sunt prezenți, nu există cvorum, a adăugat Simion. Deputatul PSD Dumitru Coarnă a declarat la Realitatea PLUS că 'vom vota orice moțiune de cenzură...' Întrebat de ce George Simion spune că social-democrații nu sunt prezenți, Coarnă a răspuns că, din comunicările partidului, el știe că aceștia vor fi prezenți.

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc din nou, marţi, de la ora 11,00, pentru a lua o decizie în privinţa moţiunii de cenzură iniţiate de USR PLUS.

Este a patra reuniune de acest fel convocată în ultimele zile, după ce anterioarele nu au avut cvorum pentru luarea unei decizii.

VEZI ȘI: George Simion, gafă. Ce guvern vrea

Context

"În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, care are obligaţia de a prezenta moţiunea de cenzură în Birourile permanente reunite şi de a comunica Guvernului, voi mai convoca o reuniune a Birourilor permanente reunite, după care voi comunica Guvernului, indiferent dacă va fi sau nu cvorum. Mă voi consulta cu colegii din Birourile permanente pentru a convoca la o oră potrivită, astfel încât să putem să avem cvorum şi să putem derula procedurile constituţionale şi legale", a declarat luni preşedintele forului, Ludovic Orban.

Şedinţe ale Birourilor permanente reunite au mai avut loc vineri seara, sâmbătă şi luni, dar nu a fost întrunit cvorumul necesar. Ele au fost convocate pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR.

Moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!", semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel