LIVE din Israel - ultimele acțiuni după lovitura Hamas. Alertă de COD ROȘU, sunt zeci de morți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă: captură israelpalestine.livemap
Sursă: captură israelpalestine.livemap
Situația din Israel escaladează, iar bombardamentele și ciocnirile între civili lasă în urmă zeci de morți și clădiri puse la pământ. Informații live. 

Aripa armată a Hamas a indicat într-o declaraţie că "lansează 110 rachete asupra metropolei Tel Aviv" şi "100 rachete asupra oraşului Beer Şeva "ca represalii la reluarea atacurilor asupra clădirilor locuite de civili". Alarmele au răsunat în Tel Aviv şi Beer Şeva, în sudul Israelului, la scurt timp după difuzarea acestor informaţii, potrivit armatei israeliene. Hamas informase anterior despre distrugerea unei clădiri cu locuinţe, magazine şi un post local de televiziune, situate în centrul oraşului Gaza.

VEZI AICI EVENIMENTELE ÎN TIMP REAL

53 de decese

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza a raportat 53 de decese în urma bombardamentelor, inclusiv 14 copii și 3 femei. Alte 320 de persoane au fost rănite sau se află în stare gravă. 

Atac cu 50 de rachete

Brigăzile Al-Qassam au indicat un atac cu 50 de rachete în zona Ashdod. Brigăzile fac parte din aripa militară a organizației Hamas, fiind fondată în 1991.

Alertă de cod roșu

O alertă de cod roșu a fost emisă în Ashdod, Ashkelon, Ad Halom, zona Bnei Darom, Shdema, Givat Washington, Misgav Dov, Kvutzat Yavne, Yavne, Gan HaDarom, Bitzaron, Gan Yavne. 

Rachete interceptate

Mai multe rachete au fost interceptate de scutul Iron Dome în jurul orei 15, ora locală. 

Vezi și: Imaginile groazei din Tel Aviv - VIDEO EXCLUSIV/FOTO - după ploaia de sute de rachete lansată de Hamas

Atacurile continuă

Facțiunile din Gaza continuă să lanseze atacuri cu rachete către orașele israeliene. 

Regimul de alertă este crescut

„Regimul de alertă în apărarea aeriană a crescut după amenințările primite din partea liderilor Hamas”, a declarat premierul Beniamin Netanyahu, conform Al-Arabya

Scuturile antirachetă sunt realimentate

Provizii pentru scuturile antirachetă de pe teritoriul Israelului, raportează Elint News, pentru a putea face față atacurilor Hamas. 

Rachete căzute în mare

În portul Ashdod, la câțiva zeci de metri de țărm, mai multe rachete au căzut în mare. 

Egiptul se implică

O delegație pe probleme de securitate a Egiptului a ajuns în Gaza, pentru consultări în privința încetării focurilor, scrie Sky News Arabia

Alerta de cod roșu extinsă

Alerta de cod roșu a fost extinsă în localitățile Pri Gan, Sufa, Nir Yitzhak, Holit, Tzohar, Ami'oz, Mivtahim, Yesha din Israel. 

Lansatori de rachete, prinși de IDF

Armata israeliană, IDF, a eliminat un grup de palestinieni care lansau rachete ghidate anti-tanc în apropiere de Shujayieh. Aceștia făceau parte din Hamas. 

Rachete lansate din Gaza

În jurul orei 15:30, ora locală, mai multe rachete au fost lansate din Fâșia Gaza. 

Dimona, vizată de rachete

Mai multe rachete lansate din regiunea Fâșiei Gaza au vizat Dimona, Israel, spun surse din armata israeliană, conform Al-Arabya

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel