LISTA țărilor cu risc epidemiologic, 29 octombrie. Olanda și Federația Rusa au intrat în zona roșie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
A fost actualizată lista țărilor ce prezintă risc epidemiologic.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență  a aprobat Hotărârea nr. 95 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Modificări survenite: 

- în zona roșie au intrat: Olanda, Federația Rusa, Insulele Feroe si Guernsey;
- în zona galbenă au intrat: 

• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Malaysia, Cuba, Grenada, Costa Rica si Antigua si Barbuda;
• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Cehia, Danemarca, Ungaria, Germania, Elveția, Liechtenstein, Groenlanda, Iordania si Botswana;

- în zona verde au intrat: Palestina, Bermuda, Curaçao, Montserrat, Insulele Virgine Britanice si Insulele Turks si Caicos.

Vezi AICI TABELUL complet al țărilor din zona ROȘIE, zona GALBENĂ, zona VERDE


Vezi AICI HOTĂRÂREA CNSU

Valul 4, COVID. Octavian Jurma: Suntem în faza descendentă încă de săptămâna trecută

Octavian Jurma a explicat că este posibil ca România să fi atins deja vârful valului patru al pandemiei de coronavirus. De săptămâna trecută numărul infectărilor a început să scadă. 

”Vești bune, suntem în fază descendentă încă de săptămâna trecută. Vești proaste: avem o nouă premieră negativă, suntem singură țară din Europa (probabil a două din lume după Brazilia) care a permis unui val epidemic să evolueze nestânjenit până la vârf. Este foarte posibil că săptămâna trecută să fi atins vârful valului 4-Delta cu 18,863 cazuri în 19 octombrie 2021, chiar în ziua în care Președintele Iohannis și-a declarat îngrijorarea și a convocat o ședință pentru ziua următoare. Tot în ziua următoare media mobilă la 7 zile a început să scadă ușor pentru prima dată în valul 4-Delta definind un platou ușor descendent, iar în această săptămâna scăderea s-a accentuat (curbă roșie). Există o suspiciune legitimă că saturația numărului de teste accentuează aspectul descendent însă este aproape imposibil să se testeze mai puțin decât se testează deja în România fără să se încalce flagrant legea”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook. 

                                           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel