Lista țărilor care nu au fost invitate la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lista țărilor care nu au fost invitate la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a / Foto: Captură video Instagram The Royal Family
Lista țărilor care nu au fost invitate la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a / Foto: Captură video Instagram The Royal Family
Vezi în articol care sunt țările care nu au fost invitate la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Marea Britanie nu a invitat reprezentanți ai Rusiei, Belarusului și Myanmarului la înmormântarea Reginei Elisabeta II-a, arată raportul The Guardian, citând surse guvernamentale, scrie Interfax.

Iranul va fi reprezentat la ceremonie doar la nivel de ambasador.

Guvernul britanic se așteaptă ca aproximativ 500 de oficiali de rang înalt din întreaga lume să vină la înmormântarea Reginei pe 19 septembrie la Londra. După cum s-a menționat, acesta va fi cel mai mare eveniment diplomatic pentru Regatul Unit din ultimele decenii. Oficialii notează că în câteva zile trebuie să organizeze primirea a sute de vizite de stat.

Joe Biden nu va merge cu autobozul

Majoritatea țărilor au primit o invitație adresată șeful statului și încă unui invitat. S-a anunțat deja că toți străinii de rang înalt vor fi aduși la Westminster Abbey cu autobuzul, cu o excepție doar pentru persoanele special protejate, precum președintele american Joe Biden.

Biden a confirmat deja că va merge la înmormântare.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat pe 9 septembrie că opțiunea călătoriei personale a lui Vladimir Putin la înmormântarea Reginei nu este luată în considerare.

Putin i-a transmis condoleanțe Regelui Charles



Putin i-a transmis condoleanțe Regelui Charles, în seara zilei de 8 septembrie.

„Cele mai importante evenimente din istoria recentă a Regatului Unit sunt indisolubil legate de numele Majestății Sale. Timp de multe decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor ei, precum și de autoritate pe scena mondială”, a spus el în telegramă.

Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani. Înmormântarea ei va avea loc pe 19 septembrie. Partea oficială a ceremoniei va fi o slujbă de înmormântare la Westminster Abbey din Londra. După aceea, Regina va fi înmormântată la Windsor, în capela Sf. Gheorghe, unde sunt înmormântați soțul ei Prințul Filip, părinții și sora.

Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria reginei Elisabeta a II-a

Klaus Iohannis a semnat, marţi, în cartea de condoleanţe deschisă în memoria reginei Elisabeta a II-a la reşedinţa ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, transmite Agerpres. Președintele României a fost însoţit de consilierii prezidenţiali Luminiţa Odobescu, Delia Dinu, Daniela Bârsan.

Ambasada Marii Britanii din Bucureşti a anunţat, luni, că a fost deschisă o carte de condoleanţe online, dar şi în format fizic, la reşedinţa din Strada Armindenului din Capitală, în urma morţii reginei Elisabeta a II-a. Cartea de condoleanţe online poate fi accesată la adresa www.royal.uk. De asemenea, persoanele care doresc să aducă un ultim omagiu direct către Ambasada Marii Britanii din Bucureşti o pot face în format electronic la adresa de email: [email protected]. Cartea de condoleanţe în format fizic este deschisă până miercuri între orele 10:00 - 13:00 şi 14:00 - 16:00.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 19 septembrie 2022, la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel