Lista orașelor închise de coronavirus în Italia. Românii care au rude în zonă, carantina obligatorie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Italia, principala destinație turistică din Europa și una dintre primele 10 economii mondiale se luptă să ”contenționeze” epidemia cu coronavirus, COVID 19.  

Poliția a primit ordine stricte pentru a interzice deplasările în zonele unde au izbucnit focare de gripă cu coronavirus, iar în cazul în care locuitorii nu respectă interdicția va fi mobilizată Armata. Cei care nu respectă regulile riscă sancțiuni penale. Transmiterea cu bună știință sau chiar cea din culpă se pedepsește cu închisoarea.

Guvernul italian a luat măsuri preventive în contextul apariției în regiunea Lombardia de noi focare de infecție cu virusul Covid-19 (coronavirus). Până acum, autoritățile italiene au luat măsuri speciale pentru 11 primării: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, San Fiorano și Cremona, precum închiderea barurilor și localurilor publice și suspendarea oricăror activități sportive sau recreative.

Românii care au rude în zonă vor trebui să stea în carantină, dacă le vizitează, ca și cei care lucrează acolo și vor să se întoarcă în țară.

Majoritatea școlilor au fost închise, iar cetățenii au fost sfătuiți să rămână în case. Au fost emise alerte pentru urgență sanitară în vederea răspândirii acestui virus. Ca măsură preventivă, spitalul din Codogno a fost izolat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel