Listă miniștri Guvern Ciucă. Robert Cazanciuc: SFIDARE!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi seară, cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu președintele PNL. Întâlnirea a avut loc la Vila Lac. S-ar fi decis să se meargă pe varianta unui guvern minoritar PNL - UDMR.

UPDATE 29 octombrie 2021: Noua LISTA a miniștrilor Guvernului Ciucă. Surprize în viitorul Executiv. Premieră la Apărare

Potrivit unor surse citate de Mihai Gâdea, Guvernul Ciucă ar putea arăta în felul următor:

Nicolae Ciucă - premier

Lucian Bode - Ministrul de Interne

Bogdan Aurescu – Ministrul Afacerilor Externe

Nelu Tătaru – Ministrul Sănătății

Cătălin Predoiu - Ministrul Justiției

Cristian Bușoi – Ministrul Transporturilor

Raluca Turcan – Ministrul Muncii

Dan Vîlceanu  – Ministrul Finanțelor

Sorin Cîmpeanu  – Ministrul Educației

Florin Roman - Ministrul Economiei

Pavel Popescu - Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

„Rămâne întrebarea dacă va trece, pentru că PSD transmite că este exclus să voteze un guvern minoritar”, a spus, ulterior, Mihai Gâdea. 

Robert Cazanciuc, prima reacție

„Este, pur si simplu, o sfidare la adresa românilor”, a spus Robert Cazanciuc, senator PSD. „Nu este despre un program de guvernare, nu am auzit despre nevoile românilor, ci despre cum vor fi portofoliile. Nu ai cum să votezi așa ceva! Categoric nu votăm””, a spus Robert Cazanciuc, prezent în studioul Antena 3. 

Cîțu: Vom avea un guvern săptămâna viitoare

Amintim că președintele PNL, Florin Cîțu, s-a declarat, joi, încrezător că România va avea guvern săptămâna viitoare.

„Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat de jurnaliști dacă este posibil ca guvernul condus de Nicolae Ciucă să fie unul de tehnocrați, Cîțu a spus că „nu a fost făcută această propunere”.

„Toate sunt scenarii. Nicio discuție... eu nu știu dacă domnul Nicolae Ciucă atunci când a discutat cu cei de la PSD (...), cu cei de la USR... nu cred că a fost discutată (această soluție - n.r.). Noi avem un mandat care nu s-a schimbat până acum, pentru că nu am avut motive”, a spus președintele PNL.

Nicolae Ciucă: Lista nominală a miniștrilor și programul de guvernare, până sâmbătă seară!

 

Premierul desemnat Nicoale Ciucă, întrebat miercuri despre eventuala depunere a mandatului, a spus că nu și-l va depune, „în niciun caz”.

Întrebat dacă ușa către PSD a fost definitiv închisă, Nicolae Ciucă a răspuns: „Nu este închisă ușa către absolut nimeni. Continuăm să negociem, să discutăm și să avem o soluție finală. În acest moment, mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL - UDMR”.

Referitor la un BPN al PNL în care să se flexibilizeze mandatul său, Nicolae Ciucă a spus că ultima zi în care trebuie organizat este vineri: „Aici cred că pot să avansez o dată: nu mai târziu de vineri. Din punctul meu de vedere este ultima zi când putem să avem acest BPN”.

Astfel, sâmbătă seara se vor depune programul de guvernare și lista nominală a miniștrilor, urmând ca săptămâna viitoare să intre în Parlament Guvernul.

Întrebat dacă există șanse reale ca acest guvern să treacă de votul Parlamentului, Nicolae Ciucă a spus că își va juca „șansa până la capăt”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel