Lista lui Morar pentru funcția de procuror-șef la DNA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
morar dece
morar dece

Fostul șef al DNA, Daniel Morar, a subliniat marți seara la România Tv că, în viziunea lui, singura persoană care ar merita și trebui să conducă DNA este una care provine din această structură.

Morar a descris drept inadmisibil ca numele vehiculate în spațiul public să nu fie niciunul al unui actual procuror al DNA, chiar dacă este vorba de Laura Codruța Kovesi. Cea din urmă i-a lăsat acestuia prerogativele de șef al Parchetului General în 2012, atunci când a plecat la Bruxelles pentru fostul de ”consilier-ministru”. Morar a dat și câteva exemple de procurori potriviți pentru funcția de șef al DNA, pe care, spunea el, va încerca să-i convingă să se înscrie în concurs:

Doru Ţuluş este procuror-şef de secţie în cadrul DNA şi a instrumentat celebrul dosar al transferurilor din fotbal, în care au fost condamnați de către CAB Cristi Borcea, George Copos, MM Stoica, Jean Pădureanu, Giovanni Becali, Victor Becali, Gică Popescu şi Gheorghe Neţoiu la un total de 40 de ani de închisoare şi plata unor daune de peste 10 milioane de dolari.

Lucian Papici este şeful Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, secţia unde sunt investigate în general dosare de corupţie cu polticieni. Papici a investigat alături de Mariana Alexandru dosarul fostului senator Cătălin Voicu, soldat cu o condamnare în primă instanţă.

Mariana Alexandru este procuror-şef în cadrul DNA şi a coordonat iniţial ancheta în dosarele Trofeul Calităţii şi Zambaccian. În dosarele Trofeul Calităţii, Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, iar în dosarul Zambaccian a fost condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj și achitat pentru luare de mită. Ea a anchetat şi dosarul de corupţie al fostului senator PSD Cătălin Voicu.  condamnat în 2012 în primă instanţă la cinci ani de închisoare. Tot Mariana Alexandru este cea care a instrumentat dosarul de corupţie al fostului ministru PDL Monica Iaconb Ridzi, dosar care se judecă în continuare la Curtea Supremă.

Călin Nistor a condus DNA Piteşti iar acum este şeful interimar al DNA., după ce Laura Oprean a demisionat. Nistor este cel care a anchetat dosarele în care a fost trimis în judecată preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Procurorul a anchetat şi dosarul deputatului PDL Sorin Pandele, care a fost deja condamnat pe fond la trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiuni de corupţie. Despre el, Traian Băsescu a spus că are un background profesional excepțional.

 Viorel Cerbu activează de asemenea în cadrul DNA şi este cunoscut pentru dosarele în care sunt investigaţi magistraţii. Un astfel exemplu este cel al judecătoarei Gabriela Bârsan, judecător la Curtea Supremă. Acelaşi procuror a investigat dosarul permiselor false de la Argeş, în care fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş, comisar-şef Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel