Data publicării:

Lista expertului de la Harvard. Alimentele pentru care creierul tău îți va mulțumi

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Alimentația corectă este unul dintre pilonii fundamentali pentru ca oamenii să fie sănătoși.

Un expert în nutriție de la Universitatea Harvard a realizat un studiu care arată cum bacteriile intestinale pot declanșa „procese metabolice și inflamații ale creierului care afectează memoria”.

Potrivit medicului Uma Naidoo, există alimente care contribuie la accentuarea problemei. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, nutriționistul a pregătit pentru CNBC o listă cu produse pe care oamenii ar trebui să le evite dacă vor să aibă creierul sănătos.

1. Zahăr

Deși glucoza este necesară pentru funcționarea corectă a creierului, consumul în exces de alimente cu adaos de zaharuri poate duce la o plasticitate mai mică a hipocampului, partea a creierului care este responsabilă de controlul memoriei. Consumul de alimente procesate nesănătoase, cum ar fi produsele de patiserie și băuturile răcoritoare, care sunt adesea încărcate cu zaharuri rafinate și adăugate, nu sunt recomandate.

Potrivit American Heart Association, cantitatea de zahăr recomandată pentru femei este de 25 de grame pe zi, în timp ce pentru bărbați, cifra recomandată nu este mai mare de 36 de grame.

2. Alimente prăjite

Un studiu realizat de Universitatea din Cambridge a arătat că persoanele cu o dietă bogată în prăjeli au avut scoruri mai mici la datele de memorie. Specialistul spune că ar trebui să mâncăm alimente prăjite o dată pe lună.

3. Carbohidrații

Carbohidrații cu o încărcătură glicemică ridicată ar trebui înlocuiți cu cei obținuți din cereale integrale, alimente bogate în fibre și cu cei evaluați cu indice glicemic (IG) scăzut. Carbohidrații cu IG ridicat sunt cartofii, pâinea albă și orezul alb. Cu IG mediu găsim mierea și sucul de portocale. În cele din urmă, legumele verzi, majoritatea fructelor, morcovii, fasolea, năutul și lintea sunt enumerate ca alimente cu IG scăzut.

4. Alcoolul

Un raport din British Medical Journal a detaliat că persoanele care consumă mai mult de 14 pahare pe săptămână au un risc mai mare de demență în comparație cu cei care beau alcool cu ​​moderație. 

5.Nitrații

Aceste substanțe sunt legate de depresie, potrivit nutriționistului. Nitrații ajută alimentele prelucrate să pară delicioase și să-și mențină culoarea, dar împiedică și dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Nitrații pot cauza cancer pancreatic și pot fi legați de Alzheimer și diabet, scrie 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel