Lista celor 22 de procurori europeni e GATA. Cine este procurorul român care merge alături de Kovesi la EPPO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Laura Codruța Koveși, procurorul-șef european, are acum echipa completă! 

Consiliul European a anunțat că lista celor 22 de procurori europeni este gata. România va fi reprezentată de procurorul DIICOT Brașov, Cătălin Laurențiu Borcoman.

Laura Codruța Kovesi apreciază, într-o primă reacție pentru g4media.ro, că numirea celor 22 de procurori europeni reprezintă ”un pas important și necesar”, iar următorul ar fi ”numirea procurorilor europeni delegați în fiecare stat membru participant la EPPO.”

Procurorii europeni delegați sunt cei care vor efectua investigațiile în cazurile de competența EPPO, având competențe și-n instanță, în sensul în care pot participa în fața instanțelor de judecată și pot exercita căile de atac conform dreptului intern, după cum a explicat Laura Codruța Kovesi pentru sursa citată. Numărul procurorilor europeni din fiecare stat e aprobat de către procurorul-șef european, după consultări au autoritățile din fiecare stat membru. 

Kovesi, în consultări cu autoritățile din România

”Am început discuțiile cu autoritățile române privind numărul necesar de procurori europeni delegați in România. În aceste consultări am în vedere faptul că EPPO are o competență obligatorie, precum și faptul că Parchetul European a fost creat pentru a îmbunătăți nivelul actual de protecție al fondurilor europene. ” a mai explicat Laura Codruța Kovesi pentru sursa citată. 

Cine este Cătălin Laurențiu Borcoman

Cătălin-Laurenţiu Borcoman a fost şef al DIICOT Braşov. În DNA, s-a aflat la conducerea Serviciului de combatere a infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale UE. În perioada 2011 – 2013, a fost detaşat în funcţia de şef al Departamentului de Luptă Antifraudă, conform bizbrasov.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel