Lista alimentelor sănătoase, dar care devin inamici în farfurie. Nucile, în top. Vezi unde greșești și transformă-le în beneficiu pentru corp!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie creată de Max Bonda, de la Pexels
Fotografie creată de Max Bonda, de la Pexels
Există anumite alimente prietenoase, dar care sunt, de fapt, inamici în farfurie.

Specialistul Laura Ene a vorbit despre alimente sănătoase. Nucile, alunele, uleiul de măsline, cerealele integrale sunt printre alimentele sănătoase în cazul cărora, dacă nu respectăm cantitatea, devin periculoase. Așadar, cuvântul cheie este moderația! Dacă mâncăm o cantitate mică din alimentele sănătoase enumerate în rândurile de mai jos, totul va fi sub control!

Dr. Laura Ene, medic primar în specialitatea Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, în care a ajutat peste 10.000 de pacienți de toate vârstele să învețe să mănânce sănătos, să-și îmbunătățească starea de sănătate, să scape de povara kilogramele în plus și să se mențină, a vorbit despre acest subiect la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Top cinci alimente sănătoase care se pot transforma într-un pericol pentru corp, dacă nu le consumăm în cantități mici

Aceste alimente sănătoase chiar sunt sănătoase, dar problema lor este că îngrașă foarte mult. Atunci când sănătatea noastră depinde de kilogramele pe care le avem, deja nu mai devin așa de sănătoase, precum credem, pentru unii dintre noi.

La acest capitol, pe locul cinci se află cerealele integrale. Mă refer la cele pe care le folosim la micul dejun. Cantitatea de zaharuri și cantitatea de calorii din ele sunt destul de mari. Nu mai vorbim de cele cu ciocolată, cu miere și cu altfel de zahăr. (...)

Pe locul patru se află ciocolata neagră. Îngrașă mai mult decât ciocolata normală! Este un aliment foarte sănătos, plin de antioxidanți, însă atenție la cantitate! Faptul că este cu 90% cacao, nu înseamnă că putem consuma nelimitat. Aici apare și capcana dulciurilor dietetice. Vedem cuvântul dietetic și credem că putem mânca fără măsură. Nu este adevărat, trebuie să avem grijă la cantitate.

Pe locul trei se află tot ce înseamnă partea aceasta de nuci, migdale, alune, tot ce ține de ronțăieli sănătoase. 20-30 grame ar trebui să fie cantitatea suficientă pentru un om care nu este foarte activ. (...)

Pe locul doi sunt batoanele proteice, batoanele din cereale integrale, aș aminti aici inclusiv untul de arahide și halvaua”, a zis Dr. Laura Ene medic, trainer și autor, specializată în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. 

Pe locul unu se află uleiurile, mă refer la uleiul de măsline, uleiul de orice fel. Uleiurile au cele mai multe calorii dintre toate alimentele. Este 100% grăsime. Uleiul este bun dacă este consumat cu măsură. O lingură de ulei la două porții de mâncare este suficientă, iar la salate ar trebui folosit ulei cu spray-ul, 4-5 pufuri ar trebui să fie suficiente”, a spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel