Bolile de inimă reprezintă aproape o treime din întregul decesele din întreaga lume. Dieta joacă un rol major în sănătatea inimii. De fapt, anumite alimente pot influența tensiunea arterială, trigliceridele, nivelul colesterolului și inflamația, toate acestea fiind factori de risc pentru bolile de inimă, conform healthline.com.
Legume cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza verde și verdeața sunt bine cunoscute pentru bogăția lor de vitamine, minerale și antioxidanți.
În special, sunt o sursă excelentă de vitamina K, care vă ajută să vă protejați arterele și să promoveze coagularea corectă a sângelui.
De asemenea, sunt bogate în nitrați din dietă, care s-a dovedit că reduc tensiunea arterială, scad rigiditatea arterială și îmbunătățesc funcția celulelor care căptușesc vasele de sânge.
Unele studii au găsit, de asemenea, o legătură între creșterea aportului de legume cu frunze verzi și un risc mai scăzut de boli de inimă.
Cerealele integrale
Tipurile comune de cereale integrale includ:
grâu integral
orez brun
ovăz
secară
orz
hrişcă
quinoa
Carbohidrații rafinați cresc riscul de boală coronariană. În schimb, cerealele integrale sunt protectoare.
Mai multe studii au descoperit că includerea mai multor cereale integrale în dieta ta poate aduce beneficii sănătății inimii.
O analiză a 45 de studii a concluzionat că consumul de încă trei porții de cereale integrale pe zi a fost asociat cu un risc cu 22% mai mic de boli de inimă.
Adoptarea unei diete bogate în alimente pe bază de plante, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și aport de sodiu în limite normale poate fi eficientă în prevenirea și gestionarea hipertensiunii.
Avocado
Avocado este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă, care au fost legate de niveluri reduse de colesterol și un risc mai scăzut de boli de inimă.
Avocado este, de asemenea, bogat în potasiu, un nutrient care este esențial pentru sănătatea inimii. De fapt, doar un avocado furnizează 975 de miligrame de potasiu, sau aproximativ 28% din cantitatea de care aveți nevoie într-o zi.
Pește gras și ulei de pește
Peștii grasi precum somonul, macroul, sardinele și tonul sunt plini de acizi grași omega-3, care au fost studiati pe larg pentru beneficiile lor pentru sănătatea inimii.
Acizii grași Omega-3 din pește pot avea un rol protector în riscul de a dezvolta boli de inimă și pot reduce ușor riscul de evenimente cardiovasculare și aritmii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Știrea zilei e despre Carmen Brumă. Nimeni din presă n-a scris despre asta!
- Noi informații despre problemele navei spațiale Starliner. Ce au descoperit inginerii
- Diferența dintre Ambulanță și SMURD. Când și unde intervine fiecare. Raed Arafat, explicații din sistem/ VIDEO
- Motivul crimei de la Brăila. Ipotezele luate în calcul de anchetatori
- BANCUL ZILEI: Între vecini, la Vaslui
- Ciolacu, replică pentru Geoană: E de noaptea minții! / video
- Victorie de etapă pentru investitorul Alin Bucur. Plaja Caelia a primit „undă verde“ de la Tribunalul Constanța
- „Cazul Lasconi” se repetă în familia lui Elon Musk. Miliardarul se laudă că a dezmoștenit-o pe fiica lui trans și a declarat-o moartă. Aceasta a ripostat în presă
- Reacția unui profesor după ce un coleg a venit în fustă: Să încercăm să înțelegem de ce e supărată lumea pentru cum se îmbracă Nae la facultate
- Continuă coaliția PSD - PNL după alegeri? Alina Gorghiu: Sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am această opinie / video