Bolile de inimă reprezintă aproape o treime din întregul decesele din întreaga lume. Dieta joacă un rol major în sănătatea inimii. De fapt, anumite alimente pot influența tensiunea arterială, trigliceridele, nivelul colesterolului și inflamația, toate acestea fiind factori de risc pentru bolile de inimă, conform healthline.com.
Legume cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza verde și verdeața sunt bine cunoscute pentru bogăția lor de vitamine, minerale și antioxidanți.
În special, sunt o sursă excelentă de vitamina K, care vă ajută să vă protejați arterele și să promoveze coagularea corectă a sângelui.
De asemenea, sunt bogate în nitrați din dietă, care s-a dovedit că reduc tensiunea arterială, scad rigiditatea arterială și îmbunătățesc funcția celulelor care căptușesc vasele de sânge.
Unele studii au găsit, de asemenea, o legătură între creșterea aportului de legume cu frunze verzi și un risc mai scăzut de boli de inimă.
Cerealele integrale
Tipurile comune de cereale integrale includ:
grâu integral
orez brun
ovăz
secară
orz
hrişcă
quinoa
Carbohidrații rafinați cresc riscul de boală coronariană. În schimb, cerealele integrale sunt protectoare.
Mai multe studii au descoperit că includerea mai multor cereale integrale în dieta ta poate aduce beneficii sănătății inimii.
O analiză a 45 de studii a concluzionat că consumul de încă trei porții de cereale integrale pe zi a fost asociat cu un risc cu 22% mai mic de boli de inimă.
Adoptarea unei diete bogate în alimente pe bază de plante, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și aport de sodiu în limite normale poate fi eficientă în prevenirea și gestionarea hipertensiunii.
Avocado
Avocado este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă, care au fost legate de niveluri reduse de colesterol și un risc mai scăzut de boli de inimă.
Avocado este, de asemenea, bogat în potasiu, un nutrient care este esențial pentru sănătatea inimii. De fapt, doar un avocado furnizează 975 de miligrame de potasiu, sau aproximativ 28% din cantitatea de care aveți nevoie într-o zi.
Pește gras și ulei de pește
Peștii grasi precum somonul, macroul, sardinele și tonul sunt plini de acizi grași omega-3, care au fost studiati pe larg pentru beneficiile lor pentru sănătatea inimii.
Acizii grași Omega-3 din pește pot avea un rol protector în riscul de a dezvolta boli de inimă și pot reduce ușor riscul de evenimente cardiovasculare și aritmii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Alexandru Rafila, reacție după ce Oana Sivache (ASSMB) a fost inculpată de DNA
- Oana Zăvoranu bagă televiziunile în faliment. Cât spune Cristi Brancu că ar cere bruneta pentru o înfățișare
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!