Lista alimentelor care îți scurtează viața. Culmea, le mănânci destul de des
Vezi în articol lista alimentelor care îți scurtează viața.
Potrivit unor studii, unele alimente consumate pot duce la o viață mai lungă, în timp ce altele pot scurta viața. În cazul celor nesănătoase, aditivii pe care îi conțin, gătirea în exces și conținutul de grăsimi hidrogenate sunt extrem de nocive, scrie Realitatea.net.
De exemplu, un hotdog îți reduce speranța de viață cu 36 de minute, conform unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Michigan care au analizat impactul a peste 5.800 de alimente asupra longevității. Acesta reduce speranța cu 36 de minute din cauza nivelului ridicat de sare, grăsimi săturate și conservanți.
De asemenea, din lista alimentelor care reduc speranța de viață fac parte: gogoșile, cartofii prăjiți, carnea la grătar, pâinea prăjită și mezelurile, băuturile dulci, dar și alcoolul.
Și pâinea prăjită, despre care se crede că este sănătoasă, are un impact negativ asupra sănătății. Acrilamida - formată atunci când alimentele care conțin carbohidrați sunt prăjite, coapte sau preparate la grătar - este asociată cu cancerul.
Alimente pe care un cardiolog din SUA le-a pus pe lista neagră
Dr. Harmony Reynolds, cardiolog în SUA, a spus, într-un videoclip TikTok pentru Everyday Health, că evită unele alimente, cum ar fi șunca, pentru a-și menține inima sănătoasă.
Harmony Reynolds a zis că evită și margarina. „Untul poate fi chiar o alternativă mai bună atunci când este folosit cu moderație”, a zis specialistul, adăugând că, potrivit cercetărilor, uleiul de măsline este cea mai sănătoasă alegere.
De asemenea, nu mănâncă chipsuri de cartofi și indică popcornul sau legumele proaspete drept alternative mai sănătoase pentru o gustare.
Șuncă mănâncă doar în situații excepționale. Totodată, încearcă să se ferească de deserturile procesate, cum ar fi gogoșile ambalate, din cauza faptului că sunt bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase, care sunt legate de riscuri de diabet și boli de inimă. Fructele, ciocolata neagră și nucile sunt variante mai potrivite, zice medicul, îndemnând la moderație, atunci când tentația e mare, potrivit insider.com. Vezi mai mult AICI.
Prea mult fast-food? Iată cum burgerii şi sosurile te pot îmbolnăvi
Combinația dintre burgeri, alimente prăjite, suc și shake-uri cu dieta normală, face ca totalul de calorii și nutrienți să depășească limitele normale. De aceea, mesele care au 1.000 de calorii sau mai mult te pot face cu ușurință să te îngrași. Iar kilogramele în plus cresc riscul de artere înfundate, hipertensiune arterială, diabet de tip 2 și unele forme de cancer.
Cât de mult fast-food este prea mult? Departamentul Agriculturii din SUA raportează că una sau mai multe mese de tip fast-food pe săptămână sunt asociate cu obezitatea, dar și alte boli sunt în strânsă legătură cu meniurile fast-food, potrivit Livestrong.
Antreurile pe bază de carne și pește, precum și rondele de ceapă prăjite și cartofii prăjiți, conțin cantități mari de colesterol și grăsimi saturate, substanțe care amenință sănătatea arterială. Cu cât consumi mai mult, cu atât se produce o acumulare mai mare în arterele tale. Acest lucru îngustează spațiul prin care curge sângele, reducând cantitatea de oxigen care ajunge la țesuturi. Deteriorarea pereților arterelor poate crea sângerări și cheaguri de sânge periculoase. Această afecțiune, numită ateroscleroză sau artere înfundate, poate provoca atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News