Lipsa somnului poate declanșa apariția cancerului
Cercetătorii spun că munca în schimburi este dăunătoare pentru sănătatea noastră. Aceștia îndeamnă femeile să renunțe la job-urile care le solicită să schimbe turele de muncă deoarece altfel sunt mult mai expuse către cancerul mamar. A mai fost demonstrat datorită experimentelor făcute că și femeile care sunt însoțitoare de zbor sunt expuse la aceleași riscuri, argumentul principal fiind perturbarea ritmului intern al organismului.
Cu toate acestea, studiul nu este unul extrem de sigur deoarece dezvoltarea cancerului are și alte cauze, precum: activitatea socială, lipsa activității fizice, stresul, sau lipsa cantității de vitamina D.
Conform BBC news, șoarecii au fost studiați 12 ore pe săptămână, timp de un an. În mod normal, primele tumori au început să apară după aproximativ 50 de săptămâni, dar cu întreruperi mai mari ale somnului acestora, tumorile au început să apară cu opt săptămâni mai devreme.
Cercetătorii spun că acesta este un studiu care arată fără echivoc o legătură între inversiunile cronice provocate de diferența lumină-întuneric și dezvoltarea cancerului.
Interpretarea consecințelor pentru om este dificilă, însă cercetătorii spun că în cazul femeilor, cancerul mamar datorat unui somn neglijent apare cu aproximativ cinci ani mai devreme față de o femeie care are un somn odihnitor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News