Data publicării:

Lipsa medicamentelor afectează milioane de oameni în Germania

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Aproximativ 1,5 milioane de germani sunt afectați de lipsa de medicamente în fiecare zi, a declarat joi Thomas Preis, președintele Asociației Farmaciștilor. 

„Medicamentele sunt foarte, foarte rare, în special antibioticele pentru copii și pacienți tineri”, potrivit Thomas Preis, președintele Asociației Farmaciștilor.

„Statul trebuie să-și asume responsabilitatea pentru că aprovizionarea cu medicamente face parte din nevoile de bază ale oamenilor. Statul trebuie să intervină”, a declarat el la postul public ARD.

Preis a spus că sistemul de stabilire a prețurilor medicamentelor în Germania a fost principala cauză a penuriei și că situația va deveni probabil mai gravă în iarna viitoare.

„Germania este țara din Europa cu cele mai mici prețuri. Iar producătorii de medicamente sunt companii multinaționale, își vând produsele în primul rând țărilor în care pot obține cele mai mari prețuri”, a spus el.

Fondurile publice de asigurări de sănătate nu plătesc mai mult decât prețul stabilit legal pentru medicamentele generice, conform reglementărilor din țară.

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a avertizat că nu e cazul să se creeze panică și a spus că guvernul face totul pentru a preveni blocajele de aprovizionare în timpul iernii.

„Vom fi într-o poziție mult mai bună”, a spus el, adăugând că în prezent guvernul poartă discuții cu companiile farmaceutice.

„Producătorii de medicamente lucrează 24/7, producția va fi semnificativ mai mare”, a spus el, potrivit aa.com.tr

VEZI ȘI: Ce se întâmplă dacă este încălcat spațiul aerian din nordul Dobrogei. Purtător de cuvânt al MApN: Regulile sunt foarte clare! https://www.dcnews.ro/ce-se-intampla-daca-este-incalcat-spatiul-aerian-din-nordul-dobrogei-purtator-de-cuvant-al-mapn-regulile-sunt-foarte-clare_930369.html 

VEZI ȘI: Drone căzute în Delta Dunării. Cristian Diaconescu: Stoltenberg a făcut două observații interesante / video https://www.dcnews.ro/drone-cazute-in-delta-dunarii-cristian-diaconescu-stoltenberg-a-facut-doua-observatii-interesante-video_930359.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel