Lipsa de vitamine și minerale, transmisă prin semnalele organismului
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
par-degradat-si-uscat1-300x300
par-degradat-si-uscat1-300x300

Organismul trasmite lipsa de vitamine și minerale prin diferite semnale. Printre acestea se numără pielea uscată, părul fără strălucire, buzele crăpate, vindecarea grea a rănilor, unghii fragile și pline de pete albe. Cinci alimente nu trebuie să lipseasească din dieta săptămânală, pentru a vă asigura de sănătate și frumusețe: legume, fructe, ouă, lactate și pește. 

De exemplu, lipsa vitaminei A, care se găseşte mai ales în morcovi, lactate, ouă, ficat, peşte, duce la uscarea şi descuamarea pielii, la un aspect tern al părului, care se va rupe cu uşurinţă. Persoanele cu această carenţă sunt mai predispuse la infecţii cutanate, scrie doctorulzilei.ro.

Lipsa de B2 sau B6 duce la apariţia dermatitei seboreice, a uscăciunii şi fisurării buzelor, iar lipsa de B5 grăbeşte pierderea părului. Pentru e evita acest lucru, este important ca în alimentația săptămânală să includeți  ficat, carne, ciuperci, ouă, lactate.

În lipsa vitaminei C, apar mai ușor vântăi pe piele, precum şi pete hemoragice, unghiile au de suferit, devin sfărâmicioase. Vitamina C se găseşte în fructe (citrice), legume (ardei gras), precum şi în vegetalele conservate.

Vitamina D (care se găseşte în lactate, peşte, ouă) are un efect antioxidant şi antiîmbătrânire.

În ceea ce privește minerale, fierul previne chelirea, iar zincul acneea. Fără fier, unghiile devin friabile, iar părul cade mai repede. Zincul reglează secreţia de sebuum şi combate apariţia acneei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel