Data actualizării:
Data publicării:

Liposucție, după chirurgia bariatrică. Dr. Florin Turcu (Sanador), recomandări importante pentru pacienți / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Dr. Florin Turcu, medic primar chirurgie bariatrică la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre liposucție și chirurgia bariatrică.

Dr. Florin Turcu, medic primar chirurgie bariatrică la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre liposucție și alte intervenții estetice după ce un pacient a fost supus unei operații de micșorare a stomacului.

„Se pot completa operațiile de obezitate cu liposucția?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Chirurgia bariatrică este extrem de eficientă, induce o scădere importantă în greutate într-un timp scurt, iar excesul de piele este o realitate a acestor intervenții chirurgicale indiferent de vârsta pacienților. Este adevărat că efectele estetice sunt mai puțin deranjante la pacienții tineri, dar ele există și într-o astfel de situație, la un interval nu mai devreme de nouă luni de la o astfel de intervenție, pacientul se poate adresa pentru proceduri de corectare a excesului de piele“, a spus medicul Florin Turcu.

Dr. Florin Turcu (Sanador), recomandări pentru pacienți

Medicul de la Spitalul Clinic SANADOR a venit și cu recomandări pentru pacienții care doresc să apeleze și la alte intervenții după operația de micșorare a stomacului.

„Aceasta include abdominoplastie, body lifting (n.r. chirurgia conturului corporal) și tot felul de proceduri care aparțin chirurgiei estetice, dar și proceduri de lipoabsorbție, care înseamnă extragerea țesutului adipos care este încă surplus la nivelul glandei mamare. Se întâmplă la bărbați. Astfel de proceduri sunt o regulă după astfel de intervenții chirurgicale în anii după ce pacientul este stabilizat din punct de vedere al greutății.

Sanador

E recomandat ca un pacient care este supus unei intervenții de chirurgie bariatrică să aștepte pentru procedurile estetice o perioadă de minim un an de la intervenția chirurgicală. De asemenea, pacientele ar trebui să țină seama de faptul că scăderea în greutate le poate induce o creștere a fertilității și înseamnă că nu este de dorit o sarcină în primul an de la o astfel de intervenție. Practic, traseul unui pacient cu obezitate morbidă până la ceea ce înseamnă normalul de zi cu zi este extrem de lung, anevoios și necesită o implicare completă“, a precizat medicul.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel