Lionel Messi, al doilea marcator din istoria fotbalului internaţional, după Cristiano Ronaldo
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Lionel Messi, căpitanul echipei naționale a Argentinei, a urcat pe locul doi ca marcator în clasamentul internațional, după portughezul Cristiano Ronaldo. Acest lucru a fost posibil datorită golului marcat în victoria cu scorul de 2-0 împotriva Canadei în semifinalele turneului Copa America, desfășurate marți seara.

Messi a ajuns la 109 goluri marcate și 56 de pase decisive în cele 186 de meciuri jucate pentru echipa națională a Argentinei. Performanța l-a propulsat pe locul secund în clasamentul all-time al golgheterilor din fotbalul internațional, depășindu-l pe fostul atacant iranian Ali Daei, care a înscris 108 goluri în 148 de meciuri.

Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în acest clasament, având în palmares 130 de goluri în 212 meciuri pentru echipa națională a Portugaliei, unde a evoluat și la EURO 2024.

La vârsta de 37 de ani, Lionel Messi se află la cea de-a șaptea participare în Copa America

În clasamentul all-time al golgheterilor internaționali, poziția a patra este deținută de indianul Sunil Chhetri, care a înscris 93 de goluri. Urmează malaezianul Mokhtar Dahari pe locul cinci, cu 89 de goluri înregistrate.

La vârsta de 37 de ani, Lionel Messi se află la cea de-a șaptea participare în Copa America. În meciul de marți, Messi a înscris al 14-lea său gol în această competiție, într-un total de 35 de meciuri jucate.

În fotbalul feminin, recordul de goluri înscrise la nivel de echipe naționale îi aparține lui Christine Sinclair din Canada, care a înscris 190 de goluri în 328 de meciuri internaționale, conform Agerpres. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel