Lintea, alimentul miraculos împotriva îmbătrânirii
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Linte
Linte
Cu toții visăm la tinerețea veșnică și încercăm tot felul de metode pentru a ne menține într-o formă de zile mari. Dar ce nu știm este că există un aliment, din categoria leguminoaselor, și anume lintea, care, consumată des, contribuie la o sănătate de fier. 

Cu un conținut ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor, proteină și un procent foarte scăzut de grăsimi, lintea are proprietăți nutritive valoroase. Se remarcă în special prin vitaminele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9) dar conține și vitaminele A, C, E, K, cupru, carbohidrați, calciu, seleniu, zinc, acizi grași Omega 3 și Omega 6. Nu conține colesterol și aduce un aport caloric de aproximativ 110-160 kcal/100g, în funcție de varietatea preparată și modul de preparare, informează doctorulzilei.ro.

Lintea este o sursă importantă de antioxidanți, compușii care apără celulele organismului de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, răspunzători de apariția afecțiunilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer și a altor boli asociate îmbătrânirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel