Liniile roșii ale PNL: Culise din ședința de la Brașov. Apelul lui Nicolae Ciucă. De ce continuă să rămână cu PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Sunt informații importante care au reieșit din ședința de la Brașov. 

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a participat la ședința Colegiului Director Județean a PNL Brașov, unde a declarat: ”PNL le-a cerut liderilor să construiască. Și au construit în orase, comune, județe, au construit în țară. Poate nu întotdeauna ne-am îndeplinit obiectivele. Poate am și greșit. Dar am făcut-o cu bună credință”.

Liderul liberal și-a exprimat încrederea în Brașov, afirmând, în contextul alegerilor, că au cei mai buni primari și președinți de consilii județene:

”Sunt zone unde preponderant, natural se câștigă alegerile de către liberali. Iar chestiunea aceasta se întâmplă din trei motive: 1. pentru că avem cei mai buni primari și cei mai buni candidați la CJ, consilii județene, 2. PNL e partidul cu cea mai bună și lungă credibilitate în România și Europa. 3. PNL a construit și românii au încredere să-i acorde votul pentru a construi în continuare”.  

”Trebuie să avem curajul să le vorbim oamenilor”

”Ne profilăm, așa cum ne place să credem, ca o țară puternic europeană. România e o țară mare în Europa, nu e o țară mică” a precizat Nicolae Ciucă, adăugând: ”Poate rolul nostru e să le vorbim românilor despre încrederea în sine și ce am făcut”.

Liderul PNL a remarcat că-n lupta electorală ”deja se umblă cu jigniri, induceri în eroare, fake-uri” aduse în scenă ”de cei care nu au făcut nimic in viața lor, dar cu care cred ei că le câștigă încrederea românilor”. 

În acest sens, Nicolae Ciucă a vorbit despre valorile partidului: organizația de tineret, de femei și de seniori despre care spune că trebuie să iasă în față pentru a nu-i lăsa ”pe cei care încearcă să amăgească oamenii să inducă în eroare, să mintă despre tot ce s-a reușit la nivelul administrațiilor locale, centrale liberale. Trebuie să avem curajul să le vorbim oamenilor”. 

În continuare, fostul premier a vorbit despre reușitele guvernării liberale

- În guvernarea liberală, am avut cea mai mare absorbție de fonduri europene, într-un an de zile (de la 9% s-a ajuns la absorbție de 50%, apoi la 75%, ca anul să fie închis la 96%). Deci se poate să obținem aceste fonduri europene, e nevoie de voință, trudă , osteneală, astfel nu se face nimic. Trebuie să muncești, să trudești până când termini. 

- Creșterea punctului de pensie, s-a făcut pe guvernarea liberală.

- Avem nevoie de sănătate, care să le asigure oamenilor încrederea, siguranța că beneficiază de un serviciu de sănătate specific secolului 21.

Despre alianța PNL - PSD

- Să vă spun ceva și despre acest construct politic cu PSD. Sunt în sală oameni care toată viața lor au avut acestă luptă, competiție directă cu membrii PSD.

- Ne aflăm într-o situație în care de la fiecare dintre noi nu cerem decât să lăsăm deoparte tot ce ține de diferențele, divergențele, orgoliul politic al nostru, nu e vorba de PNL, PSD. România nu și-a permis, nu poate să-și permită o instabilitate politica, a guvernării în condițiile în care avem război la graniță, indicatorii nu sunt la nivel global cei mai încurajatori. 

- România a reușit să fie una din cele mai stabile din Europa, a crescut economic, 4,1%, 2,1% anul trecut, perspectivă de peste 3%, putem să creștem economic. 

- Am făcut tot pentru menținerea valorilor noastre liberale la care nu vom renunța: vorbim de cota unică, tot ce a însemnat cota unica de impozitare, TVA, protejare mediu afaceri și obiectivul nostru politic de creștere a clasei de mijloc. O țară e stabilă pe o clasă de mijloc consolidată. Astea sunt și rămân liniile noastre indiferent de construct politic. 

- Analizând cifrele, dialogul cu toate formațiunile politice, nu există alta formulă de majoritate politică. Și atunci vom continua să rămânem în această formula politică.

- Am reușit să ajungem la înțelegere pe județele unde nu avem primarii de municipiu sau președinți CJ, avem sondajele din țară.

- Românii sunt oameni care judecă, își doresc perspectivă, siguranță. De asta trebuie să le vorbim oamenilor ca să înțeleagă demersul nostru politic. Eu cred în primul rând în doamne și în tineri. Nu numai eu cred. Și doamnele cred în noi, pentru că am văzut cine ne votează. 

Candidații din Brașov

Despre George Scripcaru, Nicolae Ciucă a spus că nu a venit el la PNL pentru a fi desemnat candidat la Primăria Brașovului, ci a fost scos în față de măsurători: ”Încă de anul trecut l-am căutat. I-am zis: pregătiți-vă. După mai multe întâlniri, l-am convins să accepte candidatura la primărie. Am reușit să-l convingem și iată-l angajat pe această nouă candidatură și sunt convins că va fi benefică pentru brașoveni”. 

Despre susținerea lui Adi Veștea la CJ Brașov, Nicolae Ciucă a spus că le-a câștigat încrederea, de asta a fost susținut și ministru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel