Linia 4 de metrou se extinde. Corina Crețu a semnat
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 08 iun 2016, 15:59
WhatsApp
Corina Crețu,  comisarul european pentru Politică Regională, a semnat eșalonarea în două faze a proiectului privind extinderea Liniei 4 de metrou din București, secțiunea Parc Bazilescu - Străulești, între perioadele de programare 2007-2013 și 2014-2020, se arată într-un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene din România.

'Comisarul European pentru Politică Regională Corina Crețu a semnat astăzi, 8 iunie 2016, decizia privind modificarea proiectului major 'Extinderea Liniei 4 de metrou, secțiunea Parc Bazilescu — Străulești'. Decizia vizează eșalonarea proiectului în două faze, între perioadele de programare 2007-2013 și 2014-2020. Faza I este încadrată pentru finanțare europeană în perioada 2007-2013, iar valoarea eligibilă a acesteia este de aproximativ 65 de milioane de euro, din care peste 55 de milioane de euro reprezintă cofinanțare din partea Uniunii Europene', se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, valoarea inițială estimată a întregului proiect este de 97,7 milioane de euro.

[citeste si]

'Este un proiect important pentru București, pentru transportul public din Capitală. Aproximativ 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureștii Noi și Chitila se vor bucura de acces direct la sistemul de metrou. Populația din nord-vestul Bucureștiului și cea din orașele Mogoșoaia, Buftea și Chitila va beneficia, de asemenea, de acces mai ușor la rețeaua de transport de mare capacitate. Acest proiect va contribui la creșterea confortului locuitorilor Bucureștiului prin decongestionarea traficului și reducerea poluării', a declarat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu.

Extinderea actualei Linii 4 de metrou din București cu un segment în lungime de 1,89 kilometri va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător acesteia și se estimează că va fi utilizată de peste 3,6 milioane de pasageri pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?