Descoperire valoroasă la Bruxelles. Ce au găsit angajații unei companii de salubritate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Lingouri de aur
Lingouri de aur
Angajații unei companii de salubritate din Bruxelles au făcut o descoperire importantă.

Angajații unei companii de salubritate din Bruxelles au găsit două lingouri de aur. Descoperirea a fost făcută marți, 22 decembrie, potrivit poliției din capitala Belgiei, citată de The Brussels Times. Canalizarea oraşului este o mină de aur, la propriu, este concluzia la care au ajuns cercetătorii, după ce au făcut mai multe teste. Cele două lingouri de aur au fost găsite de muncitorii care deblocau un canal de scurgere. Angajații companiei de salubritate au alertat poliția și au predat lingourile.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a afla dacă lingourile de aur aparțin vreunei bănci și au ajuns în canalizare ca urmare a unui jaf, a relatat agenția de presă Belgia.

Presa belgiană a încercat să se lămurească de unde ar putea proveni lingourile de aur și a aflat altceva: potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Bruxelles, care prelevează mostre cu apă murdară din canalizare şi le analizează într-un laborator, bucăţile mici de noroi sunt pline de metale, „unele prețioase, cum ar fi aurul, argintul și platina”. Câteva grame pe tonă, ce-i drept, dar o cantitate deloc de neglijat, spun cercetătorii belgieni, potrivit Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel