Limonada matcha cu turmeric, un superaliment plin de antioxidanți și vitamine
Dacă te-ai săturat de smoothie-uri obișnuite cu fructe sau băuturi răcoritoare tipice, începe-ți ziua cu limonadă de matcha cu turmeric.
Desigur, nu ar trebui să renunți complet la alte băuturi. Pregătește, de exemplu, cafea rece cu cola.
Ingrediente:
matcha, pudră - 1/2 linguriță,
turmeric - 1/2 linguriță,
suc de lămâie - jumătate de ceașcă,
ulei de măsline - 1 lingură,
Piper negru - 1 gram,
apa după gust.
Prepararea, pas cu pas
Stoarce sucul de lămâie într-un pahar mare. Poți folosi o combinație lămâie/lime. Adaugă matcha, turmericul și niște piper proaspăt măcinat și amestecă bine. Umpleți paharul cu apă (caldă sau rece) și amestecați bine.
Brioșe cu ricotta și cireșe, perfecte pentru micul dejun de vară
Completează cu ulei de măsline și amestecă. Uleiul se va separa și va rămâne la suprafață, iar asta este normal.
De asemenea, poți folosi un blender de mână pentru a amesteca mai bine ingredientele și pentru a face limonada spumoasă.
Cum se prepară tortilla de porumb, o piatră de temelie a gastronomiei mexicane
La final, adaugă gheață și servește imediat limonada. Vei vedea că este delicioasă!
Vezi și: Lămâile vor rămâne gustoase și parfumate câteva luni: două secrete simple, dezvăluite de bucătari
Lămâia îmbunătățește gustul ceaiului, dar și al multor feluri de mâncare și deserturi, oferindu-le o aromă plăcută. Dezavantajul acestor fructe este că nu se păstrează mai mult timp. Dacă ați achiziționat mai multe lămâi, există două secrete simple, care vă vor ajuta le păstrați gustoase și parfumate chiar și câteva luni.
Prima variantă. Trebuie să spălați bine fructele sub un jet de apă rece. Pentru a elimina toate substanțele cu care au fost tratate fructele, pentru a fi depozitate, puteți freca coaja cu o periuță de dinți și săpun de vase.
După ce lămâile s-au uscat, tăiați-le în sferturi, dar nu până la capăt. Turnați aproximativ o linguriță de sare în fiecare tăietură.
Puneți fructele sărate într-un borcan curat și uscat, cu un volum de 0,7-1 litri. În plus, puteți adăuga și 10 boabe de piper negru în borcan, o frunză de dafin sau cimbru. La final, stropiți totul cu suc de lămâie. Închideți borcanul și puneți-l în frigider.
A doua variantă. Această opțiune de conservarea a lămâilor este potrivită dacă fructele vor fi folosite pentru prepararea cărnii, a salatelor sau a peștelui.
Lămâile se spală bine și se usucă. Apoi, se taie în bucăți mici. Dacă fructele sunt mici, este suficient să le tăiați în patru părți. Dacă lămâia este mare, tăiați-o în șase sau opt bucăți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News