Limitarea plății cash, capcană pentru Marcel Ciolacu. Bogdan Chirieac: Au fost niște vulpoi din Ministerul de Finanțe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre controversa cu privire la măsura Guvernului Ciolacu de a limita plata cash. 

”A fost o capcană politică pentru Marcel Ciolacu - nu știu cine a întins-o, mă îndoiesc că domnul ministru Boloș. Cred că au fost niște vulpoi în Ministerul de Finanțe, iar premierul Marcel Ciolacu a avut încredere în Ministerul de Finanțe - mare greșeală. Să ai încredere în justiția din România sau în Ministerul de Finanțe, înseamnă că ai o mare naivitate. Dânșii au venit cu această propunere care, poate, pe hârtie arată bine și au marșat cu toată forța pe ea” a spus Bogdan Chirieac. Analistul politic a punctat, la Antena 3, că e bine că s-au răzgândit: ”Au dat o măsură greșită, e bine că au renunțat la ea. Ieșea lumea în stradă dacă rămânea”. 

”Modul de facturare electronică, așa cum l-au conceput, este o aberație cum n-ați văzut. Fac enorm de mult rău” mai atrage atenția analistul politic Bogdan Chirieac, spunând că premierul cade din capcană în capcană. ”Dacă cumpărați ceva vă dă o factură pe firmă, factura trebuie să o bage în sistemul ANAF-ului, e-facturare, care trebuie să înghită 20 de milioane de facturi pe zi și se blochează sistemul. Dacă nu-ți vine factura în 5 zile, iei amendă” a explicat analistul. 

Guvernul a dorit să limiteze plata cash la 5.000 de lei, la propunerea ANAF, prin Ministerul de Finanțe. Apoi, s-au gândit la o limitare la 10.000 de lei, în urma reacției publice. Astăzi, Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul renunță la această măsură, dar a transmis un avertisment către evazioniști. Vezi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel