Limita dintre drepturi şi lipsa de respect faţă de ceilalţi. Radu Herjeu: Așteaptă-te s-o consider agresiune
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Radu Herjeu
Radu Herjeu
Radu Herjeu transmite un mesaj privind limita dintre drepturile şi libertăţile cetăţenilor în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus şi momentul în care nerespectarea regulilor minime duce la infectarea altor persoane.

"Lucrurile sunt simple, la mine, cu drepturile și libertățile.

Din partea mea, ești liber să crezi că virusul nu există sau dă o banală răceală, că guvernul minte. Oricare guvern, nu doar al nostru. Ci și cel italian, american, britanic etc. Că morții nu sunt morți, ci păpuși, că medicii dau bani rudelor decedaților, că totul e o conspirație mondială, la care au achiesat toate țările și națiunile, mai puțin mâna de aleși ai Domnului care și-au dat seama singuri singurei unde e adevărul.

Că măștile nu feresc pe nimeni, ci sunt bune doar la îmbogățirea incompetenților de la putere. Că izolarea bolnavilor e o crimă. Că regulile sunt pentru proștii spălați pe creier de media cumpărată. O să trag o concluzie despre capacitatea ta de a înțelege lumea și atât. Nici măcar n-o să simt imboldul de a veni la tine să ți-o împărtășesc.

Dar, dacă nu te conformezi regulilor și, din cauza nesimțirii, egocentrismului, indiferenței și, mai ales, a lipsei totale de respect față de ceilalți, riști să mă îmbolnăvești pe mine, care nu sunt ca tine... așteaptă-te s-o consider agresiune și să reacționez ca atare. Și dacă îmi mai și arunci în față un ”dacă nu-ți convine, stai închis în casă”, s-ar putea să simt un imbold ceva mai puternic", a scris Radu Herjeu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel